0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bir dükkanda biz açalım...

Değişiyor... Değişiyor, bir şeyler değişiyor, biz istesek de istemesek de değişimi görüyoruz, yaşıyoruz, ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bize düşen, en azından sahip olduklarımızı koruyarak evrilmek...

Geçmiş yüzyılları meslek sahibi insanımızın yetersizliğinden kaybettik ve ne yazık ki geri kaldık! Lakin mesafe kapanamaz değil... Bakınız, bir SİHA moral motivasyonumuzu nasıl yükseltti, en azından savunma sanayisi alanında bir çok yerden tutunduk.

Unutmayalım ki, hala bir dünya markamız yok! Her birimizin hanesinde, şehit kanıyla vatan tuttuğumuz Anadolu'da onlarca, yüzlerce ABD, Fransa, Rusya, Çin, İtalya, Japonya markaları dolaşmakta!

Siyasi spekülasyonların tetiklediği toplumsal kutuplaşmanın, toplumsal bütünleşmenin önemini bilen herkes tarafından esefle karşılandığı huzursuz bir dönemeçten geçiyoruz. Üstelik Pandemi'nin amansız kuşatmasının toplumun her katmanını saran olumsuz etkilerine maruz olduğumuz bir zamanda...

Küçük büyük herkes internet ağlarına sığınmış durumda. Çocuklar Eğitim için, virüsten korunan büyükler muhabbet için, büyüyememiş büyükler her zamanki gibi atışmak, basitçe sataşmak, daha çok ayrışmak ayrıştırmak, hangi adresten zıt fikir geldiğini kollamak ve saldırmak, sanal alemin özgür ufuklarında egolarını kutsamak, kendilerinden olanın daha hırslı, daha yıpratıcı daha düşmancıl yazanını kutlamak için!

Bir yandan da alış-veriş için sokağa çıkma keyfi ya da zahmeti gitgide gündemimizi terkederken, Pandemi öncesinin şöyle arada sırada, "dışarıdan bir şey isteyelim" coşkusu da gitgide rutinleşip sıradanlaşıyor.

Bu kaotik ortamda güzel hareketler, hem birey psikolojisi hem de toplumsal iyi adına daha da dikkate değer oluyor. Böyle, toplumun hayrına bir davranışla internette karşılaştım ve sizinle paylaşmadan edemedim: online perakendecilikte kendi kulaçları ile büyük mesafeler katetmiş bir iş adamı Selim Özdemir, Amerika ve Avrupadaki bütün iş deneyimlerini, You Tube / Selim'in Dünyası ismiyle kanalında A'dan Z'ye paylaşıyor. Apaçık bir üslup ve bütün incelikleriyle meraklısına On-line satışın bütün kapılarını açıyor.

Sıfır sermaye ile girilecek bu kapılardan onun rehberliğinde hızla ilerleyebilir, evinizden, koltuğunuzdan üretim yapmanın maddi ve manevi getirilerinin tadını çıkarabilirsiniz. Genç, yaşlı, kadın, erkek, y kuşağı z kuşağı; eli klavye tutan herkes ekran başına...

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX