0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Ayıp be kardeşim!

İmdi!

Ne desem kar etmeyeceğini bile bile yine de diyeceğimi diyeceğim!

Gerçi art niyetlilere ne derseniz deyin, kar etmeyecek!

O halde neden mi yazıyorum?

Bazı şeyler vardır ki, kayda geçmelidir!

Hemen hemen her alanda bakar körlük, dahası göre göre, bile bile itibarsızlaştırma hali, maalesef kültür sanat hayatımızda da yaşanmakta!

Hele hele gerçeğin ne olduğu ayan beyan ortadayken, insanların gözünün içine baka baka yalan söylenebiliyor, üstelik kendi söylediği yalana bile inanıp bununla da yetinilmeyip, kamuoyunda algı oluşturulup, kendisine acındırılabiliniyorsa, buna en hafif ifadeyle art niyetlilik denir!

Bahis konusu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel tiyatrolara yaptığı yardımlar...

Efendim, bu yıl yardım alan tiyatro ekipleri ilan edildi ve birileri utanmadan arlanmadan düğmeye bastı!

Neymiş efendim, bu yılki özel tiyatrolara yardım hayal kırıklığı yaratmış(!)

Neymiş efendim, ayrımcılık yapılmış(!)

Neymiş efendim, yardımda kriter belli değilmiş!

Falan falan falan...

Yalan yalan yalan..!

El insaf!

Birincisi, bu yıl ilk kez bu kadar fazla hiçbir ayrım yapılmaksızın BAŞVURU yapan özel tiyatrolara (büyük yazmamın sebebi yazının devamında anlaşılacaktır) taşıdıkları ŞARTLAR muvazenesinde yardım yapıldı!

Ne gibi şartlar..?

Mesela, vergi, SGK borcu olmaması en önemli kriter!

Çünkü, bırakınız her hangi bir yardım başvurusu yapmayı, herhangi bir devlet kurumu ile iş ihalesine başvuru yapabilmeniz, işi aldıktan sonra da ödeme alabilmeniz için vergi ve SGK borcunuzun olmaması gerekmekte!

İmdi!

2020-2021 sezonu özel tiyatrolara yardım neticesi ilan edildiğinde, ortalığı ayağa kaldıranları görünce ki, kim olduklarını maksatlarının ne olduğunu çok iyi bildiğim halde, üşenmedim Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nü aradım!

Sıkı durun, bugün ortalığı ayağa kaldırmaya, suyu bulandırmaya çalışanların BAŞVURU yapmadıklarını öğrendim!

2020-2021 tiyatro sezonunda bakanlık yardımı alanların yardım miktarının belirlenmesinde, istihdam ettikleri çalışan SGK’lı sayısının belirleyici unsur olduğunu öğrendim!

Allah aşkına, hem BAŞVURU yapmayacaksın hem de utanmadan sıkılmadan bugünkü şartlar ortadayken, olmadık iftira atarak suyu bulandırmaya çalışacaksın!

Beyler, bu ülkede 35 yıldır tiyatro işletmeciliği yapmış birisi olarak, bendenizin de onlarca ekibin de BAŞVURU yaptığı halde, sırf oyunlarının adından, içeriğinden dolayı tek bir kuruş yardım alamadığı dönemler oldu!

O dönemde, 67 vilayette her yıl turne yaptığım halde alamadım, bir tek kuruş vergi borcum olmadığı halde alamadım!

Vergi borcu ödeyemedikleri için başvuru yapamamışlar!

Peki, insana sormazlar mı turne arabasını satan, akraba, arkadaştan borç para bulup vergisini ödeyenlerin suçu nedir?

Kaldı ki, yardım alanların listesine bakılınca Cumhuriyet tarihinde ilk kez ideoloji, iktidara yakınlık ya da uzaklık hassasiyetiyle, hiçbir ayrımın yapılmadığı açıkça görülecektir!

Kaldı ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez özel tiyatroların kurumsallaşması için reform sayılacak hamleler yapan bir Kültür ve Turizm Bakanlığı var!

Ne zaman aransa, 24 saat telefonu açık olan bir Güzel Sanatlar Genel Müdürü var!

Peki, bunu neden yapıyorlar?

Bugün, dünyada yaşanan süreçten dolayı bir kriz yaşanırken hamdolsun bu krizi olabildiği kadar hafif geçirmemize rağmen, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ a neden saldırılıyorsa, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a da o sebepten saldırılıyor!

Çünkü Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın ayak oyunlarına rağmen, tamamen zararla kapatılma ihtimali olan bir Turizm sezonunda, ülke ekonomimize büyük bir katkı sağlayan turizm sektörünün yok olmasını engellemiştir !

Bu zamanda yapılacak yardımları kısmak yerine, hem sayı hem de miktar olarak arttırmıştır!

Sorarım size, bu, suyu bulandırmaya çalışanlara ne denir?

Ayıp be kardeşim, hem de çok ayıp!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX