0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

24 yıl önce 24 yıl sonra..!

Bugünkü takvim yaprağına baktığınızda, 24 yıl önce bugün yaşananlar, 24 yıl geçmesine rağmen ister istemez bir başka konuyu yazmayı mümkün kılmıyor!

Hele, bir de 24 yıl öncesinin bugününde yaşanan konuların tam ortasındaysanız..!

Tankların palet seslerinden kaçıp, sığınacak delik arayanları mı desem..!

Yoksa, birilerinin şemsiye açıp, milletvekili tezgahı kurmasını mı desem..!

Ama, 24 yıl önce bugünlerde biri, "Namlusunu milletine çeviren bir orduya selam durmayız" diye söze başlayıp, "Bu ülke İran olamaz, lakin birileri de bilsin ki, bu ülke Suriye'de olamaz" diyordu!

Bu sözleri dile getiren Muhsin Yazıcıoğlu idi!

Bundan 24 yıl önce bugün yaşananlara dair, bir çok yazı okuyup, bir çok televizyon programı izleyeceksiniz bugün.

Lakin, ben müsaadenizle, bugünden 24 yıl öncesine bir bakalım, diyorum: mesela 24 yıl öncesinde Ankara Sincan'da Kudüs Gecesi isimli bir programda, sahnede Filistinlilere yapılan zulmü anlatan skeç, darbe sebepleri arasında gösterilmiş, o gün sahnede olanlar tutuklanıp mahkemesiz hapse atılmışlardı!

Zat-ı Devletleri Recep Tayyip Erdoğan, 24 yıl önce alaşağı edilmek istenen Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ydı!

24 yıl önce kapatılmak istenen Refah Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, 24 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin -Uluslararası standartların üzerinde- İstanbul Sinema Müzesi'ni açıyor!

Açılış konuşmalarında, bir başka müzenin de 12 Mart 2021 tarihinde açılacağı müjdesini veriyor!

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde merhum Mehmet Akif Ersoy'un son nefesini verdiği Mısır Apartmanı' ndaki Mehmet Akif Ersoy Müzesi..!

Biliyor musunuz, 24 yıl önce şemsiye açan, amblemi de şemsiye olan DTP'nin Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un ofisi de Beyoğlu İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı'nda..!

Hem de onlarca yıldır..!

Yani, darbe ile indirilip idam sehpasında şehit edilen Adnan Menderes' in avukatlığı ile övünen Cindoruk'un aklına, o dairenin Mehmet Akif Ersoy Müzesi olması, hiç gelmemiş ...! Üstelik, söz konusu binanın çatı katında da ülkemizin en meşhur barı bulunmaktaydı! Gözlerim doldu, çünkü 81 vilayette oynadığım tiyatro oyunları sonrasında, bu arzuyu dillendiren bendeniz de 24 yıl önce bugün, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yanıbaşındaydım!

Bitmedi !

24 yıl önce 9 saatlik bir Milli Güvenlik Kurulu sonrası yayınlanan muhtıra metninde:

".. Atatürk ilke ve inkılaplarının ödünsüz uygulanması kararı verildi" ifadesi vardı, 24 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM (Atatürk Kültür Merkezi) yerine yapılan yeni AKM inşaatının bitmek üzere olduğu müjdesini veriyordu!

Dünyanın en güzel opera binası olduğu bilgisini de paylaşmalıyım.

Zat-ı Devletleri Atlas İstanbul Sinema Müzesi açılışında konuşmalarını yaparken, en ön sırada, 24 yıl önce Milli Güvenlik Kurulu'nda irtica sebebi gösterilen Deli Yürek, Ekmek Teknesi Dizisi'nin yapımcısı ve yönetmeni Sayın Osman Sınav oturmaktaydı!

Sahi, 24 yıl önceki Cumhurbaşkanının adı neydi, şimdilerde ne yapar, ne eder acaba?

Lakin, asıl ibret alınması gereken de 24 yıl önce darbe ile alaşağı edilmek istenen merhum Necmettin Erbakan'ın, yine aynı yıl, "Namlusunu milletine çeviren orduya selam durmayız " diyen merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze merasimleridir!

Bir de o günlerde, kendilerine Nemrut olmayı şiar edinenlerin cenaze merasimleri diyeyim, gerisini siz düşünün vesselam...

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX