0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Eyvah ki, ne eyvah bize!

Oldum olası özel günlere pek ısınamamışımdır!

Lakin, siz ısınsanız da ısınmasanız da hayatınızda önem arz eder özel günler, hele bir de unutursanız eyvah ki, ne eyvah...!

Doğum Günü, Anneler Günü, Sevgililer Günü uzat uzatabildiğin kadar...

Bir şeyi itiraf etmeliyim ki, bu özel günlerin içinde, az da olsa tek ısındığım doğum günleridir!

Hülasa, 365 günün kaçı boş bilmiyorum, ama bu dijital çağda, yeni değerler ve değerlendirmeler, o boş kalan günleri de alır, korkarım, artık her bir günde birkaç özel gün kutlanır!

Bugün, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' ymüş!

Ne zaman karar verilmiş, nasıl karar verilmiş de bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan edilmiş?!

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu 1999 yılında toplanmış, 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiş!

Eyvallah da...

İçime de bir kurt düşmedi, değil...

Yani, 1999 yılına kadar kadına şiddet yok muydu da 1999'da hortladı?

Dijital çağın Herbokolog' una, yani Google 'a sordum ve yıllara göre bir istatistiki bilgi aldım.

Ülkemizde 2000 yılında 810, 2005 yılında 1281, 2010 yılında 1010, (Kaynak Birleşmiş Milletler istatistikleri) kadın katledilmiş!

Ben, bu sayıların sağlıklı olduğuna zerre kadar inanmıyorum!

Bunu derken, asla böyle bir şey yaşanmaz da demiyorum, tam aksine daha fazla olma ihtimali de var!

Gerçek şu ki, koskoca BM işi gücü bırakmış, kendine dert etmiş ve 1999 yılında her 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan etmiş!

Etmiş etmesine de rakamlara baktığınızda şiddetin bırakın yok edilmesini, azaltılmasını aksine her geçen gün arttığını görüyoruz!

1999 'u nasıl unuturuz...!

17 Ağustos 1999'da Marmara Depremi'nde 18 373 canımız gitti (resmi rakamlar)!

Mesela, eli kanlı bebek katili Marksist, Leninist, Stalinist terör örgütü PKK 'nın elebaşı Apo derdest edildi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Mahkemeleri Türk Milleti adına idam cezası verdi (Apo halen İmralı'da yaşıyor) !

1999 yılında Kosova'da savaşta, binlerce (8661 ila 11 334 arası) insan öldü!

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü adına gelinen bugünkü durum ortadayken, dünyadaki ölümler artmakla kalmamış, sınırlar da yeniden çizilmeye çalışılmakta!

BM hemen yanı başımızda eli kanlı bebek katili PKK 'nın kurmaya çalıştığı devlete destek vermekte!

Farkında mısınız, bu BM neye el atsa, bize acı, gözyaşı hatta beka sorunu olarak geri dönmekte!

"Peki, ne yapacağız?" diyeniniz de olursa, cevabım, kim ne yapıyorsa sizde aynını yapacaksınız, bir şey yapamıyorsanız da alkış tutacak kamu spotlarını seyredeceksiniz...!

Bunu yapmak zorundayız!

Eğer, herkesin yaptığını yapmazsanız çağdışıya, gericiye çıkar adınız!

Bakınız bundan tam 99 yıl önce tam da bugün 25 Kasım 1922 tarihindeki ismiyle Maraş, bugünkü adıyla Kahramanmaraş ilimizde, Sütçü İmam şehit oldu!

Nasıl mı...?

Fransız askerinin elinin asil Türk kadınının peçesine dokunmasını hazmedemediği, Fransız Askeri'ni alnından vurduğu için şehit oldu, Sütçü İmam!

Kadınının peçesine bile dokunulmasını hazmedemeyen Sütçü İmam'ın torunları olan bizler, bugün BM'nin 1999'da ilan ettiği Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü mü kutluyoruz(!)

Eyvah ki, ne eyvah bize!

Sahi, siz hiç bu zamana kadar Dedemiz Sütçü İmam adına ödül veren bir kadın derneği duydunuz mu?

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kutlu olsun mu desem, ne desem bilmem ki?

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX