0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Temmuz 2021 Cuma 14:30:00 - Güncelleme:02 Temmuz 2021 Cuma 14:30:00

Zorlu yolculuğun ardından aşılama

Siirt'ten gelerek Bitlis'in Güroymak ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Duev Yaylası'na çıkan ve yaz ayları boyunca burada konaklayan göçerler, mobil sağlık ekipleri tarafından aşılandı.

Siirt'ten gelerek Bitlis'in Güroymak ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Duev Yaylası'na çıkan ve yaz ayları boyunca burada konaklayan göçerler, mobil sağlık ekipleri tarafından aşılandı. Sağlık ekiplerine zorlu yolculuklarında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

Güroymak Devlet Hastanesi'nde görev yapan pandemi sorumlusu Ramazan Akelma, ilçe merkezinde yürütülen aşılama çalışmalarının yanı sıra, köylerde ve yaylalarda çiftçilik yapan vatandaşlara da ulaşmak için zaman zaman araziye çıktıklarını söyledi. Çalışmaların süreceğini belirten Akelma, "Herkesin aşı olması için dağ taş demeden herkese gidiyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın da aşı olması için elimizden geleni yapacağız. Aşı pandeminin bitmesi için elimizdeki en önemli silah. Maskesiz günlere geri dönmemiz için herkesin aşı olmasını öneriyoruz" dedi.

Aşısını yaptıran Ahmet Keşli, "Konakladığımız yaylaya kadar gelerek bu hizmeti getiren sağlık ekiplerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bizler yaylalarımızda işlerimizin başındayken, onlar bizim yaylalarımıza gelerek aşı yaptılar. Onların bu iyiliğini unutmayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Etiketler : siirt bitlis aşı korona Güroymak Devlet Hastanesi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX