0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Nisan 2021 Perşembe 17:00:00 - Güncelleme:22 Nisan 2021 Perşembe 17:00:00

Yavru aslanlar isimlerini seçti

İstanbul Tuzla Aslan Park'ta yılın ilk yavruları dünyaya geldi. 3 aylık olan yavruların isimleri sosyal medyadan oylamaya sunulmuştu. En çok oy alan 4 isim; Asya, Luna, Zoya ve Mia oldu. Bu isimler, karton kutuların üstüne yazılarak yavru aslanların önüne dizildi. Aslanlar isimlerini ilk seçtiği kartonla belirlemiş oldu. Biri Zoya diğeri ise Asya oldu.

Anne, yavrulara 1 ay baktıktan sonra yavruları artık beslememeye başladığını belirten Veteriner Hekim Hakan Yücel, "O yüzden onlarla biz ilgilenmeye başladık. Onları aldık besledik, iki aydır da bakıyoruz, büyütüyoruz. Hem de insanlar gelip onlara dokunabiliyorlar. Biliyorsunuz birçok hayvan türü gibi aslanların da nesli tehlike boyutuna gitmek üzere. Biz de bu olaya dikkat çekmek adına yavru aslanlarımıza sosyal medyadan isim arayışı için kampanya başlattık. En çok tercih edilen 10 ismi onaya sunduk. Bunlardan ilk 4'üncü sırada olanlarla da hayvanlarımıza kendi isimlerini seçme fırsatını tanıdık. 4 tane eşit şartlardaki kutuların üstüne isimleri yazdık. Kızlarımız isimlerini bu şekilde seçtiler" dedi ve son olarak şunları ekledi:

"Kovid, dezenfektan, maske gibi isim önerileri de vardı. Onlara çok fazla oy gelmedi. Bu arada bu isimleri öneren arkadaşlar arasında bir çekilişimiz olacak. O arkadaşlara parka giriş ve yavrularımızı bulunduğu ortamda görme imkânı sunacağız."

Etiketler : aslan istanbul tuzla yavru aslan isim hakan yücel
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX