Vücuda beyaz dut yaprağı mucizesi! Doktorlar, fitoterapistler öve öve bitiremiyor

Yayın Tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:55:00

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:55:00

Dutlar olgunlaştığında hepimiz sadece meyvesine odaklanıyoruz. Oysa beyaz dut yaprağı tam bir şifa deposu. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi birçok uzman da dut yaprağının faydasından dolayı öneriyor. Peki, dut yaprağının sırrı ne? Yanıtlar haberimizde...

GUNES.COM

ABONE OL

Beyaz dut yaprağının faydaları saymakla bitmiyor. Beyaz dut yaprağı özellikle karaciğeri temizlemesiyle ve cilde iyi gelmesiyle biliniyor.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, dut yaprağının aynı zamanda şeker hastalarının yaralarını da tedavi ettiğini belirtiyor.

İşte madde madde beyaz dut yaprağının faydaları...

DUT YAPRAĞININ FAYDALARI

Sinirleri sakinleştirir

Kemikleri güçlendirir

Egzamaya iyi gelir

Karaciğeri toksinlerden temizler

İltihaplara karşı vücudu korur

Kansızlığa iyi gelir

Soğuk algınlığına iyi gelir

Kan şekerini dengeler

Kalp sağlığını korur

Ateş düşürücüdür

Cilt sağlığına fayda sağlar

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN DUT KÜRÜ TARİFİ

Beyaz dutun egzamaya karşı müthiş bir etki gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, beyaz dut kürünü tavsiye ediyor ve dut yaprağının içinde önemli maddelerin olduğunu vurguluyor.

DOĞAL ANTİBİYOTİK

Anadolu'da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı Döneminden beri bilinmektedir.

Dutun yapraklarında kendine özgü doğal antibiyotik ve antiseptik özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır.

ŞEKER HASTALARININ YARALARINA DUT YAPRAĞI...

Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralarına karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.

EGZAMA YARALARINA KARŞI BEYAZ DUT KÜRÜ TARİFİ

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika hafif ateşte kaynatmaya devam ediniz.

Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz.

Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer, egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizde ise, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz.

Egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.