Türkiye'yi sarsan kesik baş cinayetine ilişkin kan donduran detaylar ortaya çıktı
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2026 Salı 14:50:00
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2026 Salı 14:50:00
İstanbul Şişli'de vahşice katledilmişti. Kesik baş cinayetinin failleri adliyeye sevk edildi. Türkiye'yi sarsan kesik baş cinayetine ilişkin çarpıcı detaylar da ortaya çıktı. Şüpheli D.A.U.T.'nin Khokimova'nın başına ütüyle vurup yere düşürdüğü ardından sırtından birçok kez bıçakladığı öğrenildi. Katil zanlısının cesedi arkadaşı ile birlikte banyoda parçaladıkları öğrenildi. İşte kan donduran cinayete ilişkin tüm gelişmeler...
İHA
İstanbul Şişli'de çöp konteynerinde uzuvları kesilmiş halde bulunan Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova cinayetine ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
24 Ocak günü akşam saatlerinde Duatepe Mahallesi Kuyulubağ Sokak'ta meydana gelen olayda bir çöp konteynerinde çarşafa sarılı halde ceset bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri cesedin başı ve bacaklarının kesildiği tespit etmiş; cesedin 37 yaşındaki Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova'a ait olduğu belirlenmişti. Soruşturma kapsamında Khokimova'nın Ümraniye'de bir evde öldürüldüğü, ardından cesedinin taksiyle Şişli'ye götürüldüğü anlaşılmıştı, çalışmalar doğrultusunda Khokimova'nın sevgilisi olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu D.A.U.T.'nin (31) cinayeti işlediği; G.A.K.'nın (29) ise yardım ettiği belirlenmiş, yurt dışına kaçmak isteyen D.A.U.T. ve G.A.K. gözaltına alınmış, cesede ait diğer parçalar aynı bölgede farklı çöp konteynerlerinde bulunmuş, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen E.K. isimli bir kişi daha gözaltına alınmıştı.
3 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
3 şüphelinin Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki ifade işlemlerine başlanacağı öğrenildi.
Peki, Özbekistan uyruklu kadına vahşice katleden zanlılar emniyetteki ifadesinde neler söyledi, soruşturma ne aşamada, yeni gözaltı var mı?
İşte, kesik baş cinayetine ilişkin tüm gelişmeler burada...
CİNAYETTE KORKUNÇ DETAYLAR: GENÇ KADININ BAŞINA ÜTÜYLE VURUP BIÇAKLAMIŞ
İstanbul Şişli'de çöp konteynerinde uzuvları kesilmiş halde bulunan Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova cinayetine ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cinayete ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Şüpheli D.A.U.T.'nin Khokimova'nın başına ütüyle vurup yere düşürdüğü ardından sırtından birçok kez bıçakladığı öğrenildi. Katil zanlısının cesedi arkadaşı ile birlikte banyoda parçaladıkları öğrenildi. İki suç ortağının olaydan sonra sakal tıraşı olduğu öğrenildi.
24 Ocak akşam saatlerinde Şişli Duatepe Mahallesi Kuyulubağ Sokak'ta meydana gelen olayda bir çöp konteynerinde çarşafa sarılı halde ceset bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cesedin başı ve bacaklarının kesildiğini tespit etmiş, yapılan incelemelerde cesedin, 37 yaşındaki Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova'ya ait olduğu belirlenmişti. Çalışmalar doğrultusunda Khokimova'nın sevgilisi olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu D.A.U.T.'nin (31) cinayeti işlediği; G.A.K.'nın (29) ise yardım ettiği belirlenmiş, yurt dışına kaçmak isteyen D.A.U.T. ve G.A.K. gözaltına alınmış, cesede ait diğer parçalar aynı bölgede farklı çöp konteynerlerinde bulunmuş, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen E.K. isimli bir kişi daha gözaltına alınmıştı.
CİNAYETE İLİŞKİN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Durdona Khakimova'nın şüpheli D.A.U.T ile 3 ay önce sosyal medyadan tanıştığı öğrenildi. Khakimova, iddiaya göre dini nikahlı eşine arkadaşına gideceğini söyleyerek evinden çıktı. 10 yaşındaki çocuğuyla yoluna devam eden genç kadın, bir süre sonra G.A.K. ile buluşarak birlikte Ümraniye'ye geçti. Çocuğunu G.A.K.'nın yanında bırakan Khakimova, daha sonra tek başına şüpheli D.A.U.T.'nin bulunduğu eve gitti.
GENÇ KADININ BAŞINA ÜTÜYLE VURMUŞ
D.A.U.T. ile Khakımova arasında ayrılma sebebiyle kısa süreli tartışma yaşandığı, tartışmanın ardından şüpheli D.A.U.T.'nin Khakımova'nın başına ütüyle vurduğu, ardından sırtından defalarca bıçakladığı öğrenildi. Cinayetin ardından D.A.U.T.'nin, arkadaşı G.A.K.'ye çocuktan kurtulup eve gelmesini söylediği, G.A.K.'nin ise çocuğu taksiye bindirerek evine gönderdiği ve daha sonra cinayetin işlendiği eve geldiği öğrenildi. Maktulün 10 yaşındaki çocuğunun otizmli olduğu da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Şüphelilerin, cesedi banyoda yere çöp poşeti sererek birlikte parçaladıkları, cesedin ev çevresinde bulunmasını istemedikleri ve zaman kazanmak amacıyla Şişli'ye getirdikleri belirlendi. Şüphelilerin, cesedi Şişli'de bir çöp konteynerine bıraktıktan sonra Fatih'e geçtikleri, yurt dışına kaçmak amacıyla en yakın Gürcistan seferi için uçak bileti aldıkları ve sakal tıraşı oldukları öğrenildi. Yurt dışına kaçmak üzere gittikleri havalimanında polis ekiplerinin çalışmaları sonucu şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan üçüncü şüphelinin kasap olduğu, olayı sosyal medyada gördüğü, ardından Khokimova'nın imam nikahlı eşine mesaj atarak durumu anlattığı öğrenildi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 şüpheli çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, 1 şüpheli ise adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.


















