Tehdit zincirinde 8 bıçak darbesi! Yaşam savaşı veriyor

Yayın Tarihi: 11 Ağustos 2026 Salı 14:38:00

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2026 Salı 14:38:00

Adana'da Arif Tanrıkulu, kefen gönderip ‘Sana mezar yeri aldım' diye tehdit ettiği eski eşi Ayşe Katırcı'nın evini bastı. 8 yerinden bıçaklanan kadın yaşam savaşı veriyor.

AKŞAM GAZETESİ

ABONE OL

Adana Yüreğir'de esi eşi tarafından sürekli tehdit edilen 3 çocuk annesi Ayşe Katırcı'nın (52) korktuğu başına geldi. Arif Tanrıkulu, yaklaşık 10 yıl önce boşandığı kadının Serinevler Mahallesi'nde yaşadığı giriş kattaki evi bastı; Katırcı'yı 8 yerinden bıçakladı.

İÇERİ GİRDİ, SALDIRDI

Olay yerinden kaçan Tanrıkulu, polisin takibi sonucu Pozantı'da yakalanarak gözaltına alındı. Ambulansla Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Ayşe Katırcı'nın ise komada olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kanlı saldırıya tanık olan ev sahibi Menevşe Boybey (74), "Evde otururken birden içeri girdi. Elinde bıçakla Ayşe'ye vurmaya başladı. Ben yardım istemek için dışarı kaçtım. Balkondan 'Yardım edin' diye bağırdım. Komşular yardım istedi, şahıs kaçtı" dedi. Annesinin yıllardır şiddet gördüğünü belirten Katırcı'nın kızı Cennet Terkeşli (32) ise adalet çığlığında bulundu: "Annemi babam daha önce defalarca darp edip tehdit etti. Ben bu kadar ileri gideceğini tahmin etmiyordum ama babam bunu da yaptı. Annem babamdan sürekli şikayetçi oldu ama durum ortada."

13 GÜN ÖNCE YARDIM ÇIĞLĞI

Ayşe Katırcı,13 gün önce yardım çağrısında bulunmuş; daha önce kefen gönderen eski eşinin kendisini "Sana mezar yeri aldım" diyerek tehdit ettiğini anlatmıştı. Katırcı, eski eşi hakkında 8 kez uzaklaştırma kararı aldırmıştı.