0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ekim 2021 Salı 18:00:00 - Güncelleme:26 Ekim 2021 Salı 18:00:00

Tarihte ailece yolculuk

Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan tarihi Likya yolunun Ukraynalı misafirleri var.

Yoga eğitmeni çift ve iki oğlu 535 kilometrelik parkuru adım adım kat ederek iki ayda tamamlayacak.

BİR AYDA DEMRE'YE ULAŞTILAR

Ukraynalı yoga eğitmeni Anna Standartink (41), Vitalii Pavlenko (40) ile oğulları Oscar (9) ve Leo (3), Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan oluşturulan yürüyüş rotasını tamamlamak için Türkiye'ye geldi. 19 Eylül'de Antalya'ya gelen Ukraynalı aile, aynı gün Likya Yolu'nda yürüyüşe başladı ve bir ayın sonunda Demre'ye ulaştı.

HİÇBİR ÜLKEDE BU İLGİ YOK

Günde ortalama 10-12 kilometre kat eden aile, 535 kilometrelik Likya Yolu'nun tamamını yürüyecek. Aile, Likya Yolu yürüyüşünü bir ay sonra Muğla'nın Fethiye ilçesinde tamamlamayı planlıyor. Vitalii Pavlenko, "Dünyanın birçok yerinde yürüyüş yaptık. Türkiye'de büyülendik. Türk insanı çok cana yakın. Çocuklarla ilgileniyorlar, bir şeyler ikram ediyorlar. Hiç bir yerde böyle tanımadığı insanlara kapısını açan insanlar bulamazsınız" dedi.

Anna Standartink "Uygun yerlerde denize giriyoruz. Büyük oğlumuz Oscar'a ders çalıştırıyoruz. Küçük oğlumuz Leo, çok küçük olduğu için onu yormuyoruz. Bazen sırtımızda taşıyoruz. Mevsim yürümek için çok uygun" dedi.

Etiketler : Ukraynalı günde ortalama Anna Standartink Fethiye Antalya
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX