0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mart 2021 Perşembe 18:00:00 - Güncelleme:25 Mart 2021 Perşembe 18:00:00

Suriyeli okçunun hedefi ay-yıldızlı forma

Halep'te, 5 sene önce savaş uçaklarının saldırısında babasını kaybeden İbrahim Sraj Eldin Hamoudeh (14), annesi ve 4 kardeşiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığındı.

İbrahim, burada Yetim Vakfı Reyhanlı Eğitim Köyü'ne giderek hem eğitim-öğretimini sürdürdü hem de okçuluk sporuyla tanıştı. Haftada 2 gün okçuluk eğitimi alan İbrahim, şampiyonluk hayallerini ay-yıldızlı formayla gerçekleştirmek istiyor.

Antrenör Abdulhalik Turan kulüplerindeki Suriyeli yetim öğrencilere olimpik ve geleneksel okçuluk eğitimleri verdiklerini dile getirdi.

Yetim Vakfı Reyhanlı Eğitim Köyü Gençlik Spor Kulübü bünyesinde 47 sporcu bulunduğunu ifade eden Turan, "Burada geleneksel ve olimpik okçuluğa katkı için yoğun gayret gösteriyoruz. Bünyemizdeki sporcularımız Suriye'deki iç savaşta yetim kalan çocuklarımızdır. Onları okçuluk sporuyla hem psikolojik olarak destekliyor hem de hayata hazırlıyoruz." dedi.

İbrahim'in yetenekli olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

"Kulübümüze geldikten sonra okçuluk alanında oldukça yetenekli olduğunu fark ettik ve bireysel olarak da kendisiyle yakından ilgilenmeye başladık. Kısa sürede atışlarında ilerleme kaydetti. Sporcumuzun atış hedefleri 90 ile 100 metre ve daha fazlasını yapmak var. İnşallah kendisini milli takımda da görmek bizlere nasip olur ve bizler de onunla gurur duyarız."

Etiketler : İbrahim Sraj Eldin Hamoudeh suriye halep okçuluk
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX