0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:00:00 - Güncelleme:28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:00:00

Resim galerisi gibi apartman

Trabzon'un Arsin ilçesinde yaşayan emekli resim öğretmeni Haydar Durmuş'un yıllardır yaptığı yağlıboya tablolar, eşi ile bir dairesinde yaşadığı üç katlı apartmanın boş daireleri ve merdiven boşlukları dahil tüm duvarlarını süslüyor.

Trabzon'un Arsin ilçesinde yaşayan emekli resim öğretmeni Haydar Durmuş'un yıllardır yaptığı yağlıboya tablolar, eşi ile bir dairesinde yaşadığı üç katlı apartmanın boş daireleri ve merdiven boşlukları dahil tüm duvarlarını süslüyor. Azerbaycan, Rus ve İranlı ressamlardan da takas yöntemiyle 250'yi aşkın eser topladığını dile getiren 3 çocuk, 7 torun sahibi Durmuş, evini, sanat evine dönüştürmek istediğini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nin kendisine ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Durmuş, şöyle devam etti: "Renk ve biçim olarak çok zengin bir coğrafyamız var. Hiçbir resmi tabiatın karşısına geçip yapmadım. 2000 yılından sonra yaptığım resimleri kayıt altına aldım. Şimdiye kadar toplamda ne kadar resim yaptım onu da bilmiyorum. Yağlı boya ve akrilikle yaptığım büyüklü küçüklü 4 binin üzerinde resmim var. Ressamlardan topladığım eserler bunun dışında. Ayrıca sulu boya, ağaç baskıları, karikatürleri de kayıt altına almadım."

Durmuş, evinin hemen hemen her bölümünde eserlerini sakladığını belirterek, şunları kaydetti: "Resim yapayım da eserlerimi koyacak yer bulunur. Gerekirse yatak odama onları koyarım. Sağlığım el verdiği sürece çalışmaya devam edeceğim. Çünkü resim beni dinlendiriyor. Kovid-19 dönemindeki yasaklarda da hem resim yaparak hem de bahçeyle ilgilenerek vakit geçirdim."

Eserlerini, resmin değerini bilenlere verdiğini anlatan Durmuş, çalışmalarını 500 ile 10 bin lira arasında değişen fiyatlarla sattığını da sözlerine ekledi.

Etiketler : Trabzon Arsin ilçesi Haydar Durmuş
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX