0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:30 Ocak 2019 Çarşamba 08:13:00

Öğretmen ihmali canından etti

Bursa'da 10 yaşındaki Efe, okulda başını direğe çarptı. Küçük çocuk “Başım çok ağrıyor” demesine rağmen ne hastaneye götürüldü ne de ailesine haber verildi. Efe, bir gün sonra beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

Mudanya'daki Hatice İsmail Hakkı Kayan Ortaokulu'nda, iddiaya göre 5. sınıf öğrencisi Murat Efe Narin (10), arkadaşlarıyla futbol oynarken başını kale direğine çarptı. Yere yığılan çocuğa nöbetçi öğretmen müdahalede bulunmadı. Teneffüs zili çalınca sınıfına giren çocuk, ders sırasında kulağında ve başında şiddetli ağrı hissetti ve öğretmeninden 'Başımı vurdum, kulağım ağrıyor' diyerek eve gitmek için izin istedi. Ancak ağlayan küçük çocuk ne okulun yanındaki sağlık ocağına götürüldü ne de ailesi aranarak eve gitmesine izin verildi. 

KOLLARIMDA CAN VERDİ 

Okul çıkışı evine giden Murat Efe Narin, yaşadığı olayla ilgili annesine bir şey anlatmadı. Yemek yedikten sonra bir süre bilgisayarda oyun oynayan Murat Efe, uykuya daldı. Sabah çığlık atarak uyanan küçük çocuk, annesinin kucağında can verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri küçük çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ön otopside Murat Efe'nin beyin kanamasına bağlı olarak hayatını kaybettiği belirlendi. 

ARKADAŞLARI ANLATTI  

Acılı anne Pervin Narin, oğlunun gözleri önünde son nefesini verdiğini, kalp masajı ve suni teneffüs yaptığını ancak onu kurtaramadığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Okulda oğlunun başına gelenleri ise eve taziyeye gelen sınıf arkadaşlarından öğrendiğini belirten Narin, “Duyar duymaz karakola gittim, suç duyurusunda bulundum” dedi. Yaşanan olayla ilgili okul yöneticileri açıklama yapmak istemezken, polis başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.  

İNSAN OLAMAMIŞLAR

Güvenlik kamera görüntülerini polisle izlediğini anlatan anne Pervin Narin, “Müdahalede bulunmadınız, bari ambulans çağırın, muayene ettirin. Okulun yan tarafında sağlık ocağı var, götürüp en azından bir kontrol ettirebilirlerdi. Ya da bana haber verin. Eğitimci olmuşlar ama hiçbir şekilde insan olamamışlar” diyerek kesinlikle şikayetçi olduğunu söyledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX