0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Eylül 2022 Cumartesi 19:00:00 - Güncelleme:24 Eylül 2022 Cumartesi 19:00:00

Müzikli, danslı matematik

Hakkari Yüksekova'da görev yapan Zeynep öğretmen matematiği müzikle sevdiriyor. Derslerde ünlü matematikçilerin hayatlarını canlandırıp, buluşlarını anlatan genç eğitimci, müzik eşliğinde danslarla ders anlatıyor.

ÜNİVERSİTEDE PROJESİNİ YAPMIŞTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Kuruköy Mahallesi İlk ve Ortaokulu'na 4 yıl önce matematik öğretmeni olarak atanan Zeynep Topraktan, öğrencilerine dersi sevdirmek, başarılarını artırmak ve ön yargılarını kırmak için farklı bir yöntem kullandı. Zeynep Öğretmen, matematiği, müzikle harmanlamaya karar verdi. Üniversite yıllarında müzik ve matematik üzerine çalışmalarının olduğunu belirten genç eğitimci, atanınca da faydalı olacağını düşündüğü bu projesini hayata geçirdi.

Öğrenciler, "Daha önce matematik dersi bu kadar eğlenceli olmamıştı. Şimdi şarkılarla, danslarla matematiği öğreniyoruz" diyor.

BİLİM OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK

Kuruköy Mahallesi İlk ve Ortaokulu'nda geçirdiği 4 yılın ardından bu yıl da Bilim ve Sanat Merkezi'nde görev yapan Zeynep Topraktan, uygulamaya müzik ve dansın yanı sıra tiyatroyu da ekledi. Kullandığı yöntemle birçok öğrencisinin başarı göstererek çok iyi liselere kayıt yaptırdığını anlatan Zeynep Öğretmen "Ünlü matematikçilerin hayatlarını canlandırıp, buluşlarını teorem ve ispatlarını öğrenip akademik anlamda da çalışıp, matematik temalı bilim olimpiyatlarında yer alacağız" dedi.

Etiketler : hakkari matematik müzik
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX