0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:30:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:30:00

Mucize bebek

Doktorların down sendromlu doğabileceği endişesiyle gebeliği sonlandırma önerisini aile reddedince Ebrar Asena bebek dünyaya geldi.

Down sendromlu değildi ama 12 parmak bağırsağı ile anüsü yoktu. İlk 2 ayda iki önemli ameliyat geçiren Asena bebek zor günlerin ardından hayata tutundu.

'HAYATINI SONLANDIRALIM' ÖNERİSİ

Antalya'da Süleyman Gök (33) ile Kırgızistanlı Feride Eşmuratova Gök (24) çiftine, doktorlar doğacak bebeklerinin down sendromlu olabileceğini, onay vermeleri halinde gebeliğin sonlandırılabileceğini söyledi. Çiftin, doğumuna karar verdiği bebeğin, dünyaya geldikten sonra down sendromlu olmadığı, ancak 12 parmak bağırsağı ve anüsü bulunmadığı belirlendi.

'ALLAH'A İNANDIK, DOKTORLARA GÜVENDİK'

Doğumdan 3 saat sonra ameliyata alınarak bağırsak dokusundan 12 parmak bağırsağı oluşturulan bebeğe, 2 ay sonra da ikinci ameliyatla makat oluşturuldu. Çiftin Ebrar Asena ismini verdiği bebek, sağlığına kavuştu. Süleyman Gök, "Biz Allah'a inandık, doktorlarımıza güvendik. Allah'a şükürler olsun, bebeğimiz sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Doktorlar "Asena bebek artık bir sıkıntı yaşamayacak" derken, Gök ailesi zor günlerin ardından gelen güzel günlerin keyfini çıkarıyor.

Etiketler : down sendromu asena bebek antalya süleyman gök
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX