0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mart 2023 Çarşamba 22:06:00 - Güncelleme:29 Mart 2023 Çarşamba 22:06:00

Meteoroloji'den Siirt'e "zirai don" uyarısı

Kaynak: AA

ABONE OL

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, fıstığın dondan etkilenmemesi için üreticilerin dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Fıstıkçılık Birimi ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgilere göre, ülke genelinde 29-30 ve 31 Mart tarihlerinde zirai don görülme ihtimali yüksek olabileceği uyarısında bulundu.

Ekipler, meyve bahçelerinde meydana gelebilecek donda soğuk hava tabakasının geçtiği alanlarda soğuk havanın kalma durumuna göre çiçeklerde döllenme yetersizliği, küçük meyvelerde kararma, yeni yeni süren taze sürgünlerde yanma, bazı meyve gözlerinde geç uyanma ve zayıf çiçek teşekkülü gibi durumların meydana gelebileceğini aktardı.

Kentte üretimi yoğun yapılan fıstığın meyve gözlerinin kabarmaya başladığı ve ilk çiçeklenme dönemi olan bu süreçte düşük sıcaklığa maruz kalan meyve gözlerinde yüzde 41 dolaylarına kadar zarar olabildiği belirtilen ekipler, fıstık ve diğer meyve bahçelerinde don olayının etkilerini azaltmak için önlem alınması uyarısında bulundu.

Etiketler : Siirt Meteoroloji zirai don
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX