0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mart 2021 Pazar 22:29:00 - Güncelleme:29 Mart 2021 Pazartesi 09:11:00

Lübnanlı Sıla'dan Türkçe dersi

5 yaşındaki Sıla Kurdi, online Türkçe eğitimi alan annesinin yanında Türkçe'yi öğrendi. Sonra da annesine açtırdığı YouTube kanalından renkler, sayılar ve sıfatlar gibi öğretici basit videolar çekerek Türkçe dersler vermeye başladı.

Beyrut başta olmak üzere Lübnan'ın birçok bölgesinde 9 yılı aşkın süredir çeşitli kültürel etkinlikler yürüten Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE), salgın sürecinde çevirim içi kurslarla binlerce kişiye Türkçe öğretmeye devam ediyor. Ülkenin güneyindeki Sayda kentinde yaşayan Fransızca Öğretmeni Nadin Kurdi, YEE'nin dijital ortamdaki kurslarına ilgi duyan binlerce Lübnanlı'dan sadece biri.

İSTİKLAL MARŞINI DA OKUYOR

Kurdi, salgın sürecinde 5 yaşındaki kızı Sıla ile YEE'nin başlattığı çevrim içi kurslara katılarak Türkçe de öğrenmiş. Türkçeye olan ilgisi ve başarısıyla annesini geride bırakan küçük Sıla, şimdi YouTube kanalında Araplara Türkçe öğretiyor. Binlerce takipçisi olan Sıla'nın "Sila's Activities" adlı kanalında Türk bayrağı önünde İstiklal Marşı'nı okuduğu video dikkati çekiyor.

7 ay önce Türkçe öğrenmeye başladığını belirten Nadin Kurdi, kızı Sıla'nın da derslerde kendisine eşlik ettiğini anlattı. Kurdi, kızı Sıla ile yaptıkları plan doğrultusunda her hafta renkler, sayılar ve sıfatlar gibi öğretici basit Türkçe videolar hazırlayarak bunları açtıkları YouTube kanalına yüklediklerini dile getirdi.

Etiketler : lübnanlı türkçe dersi istiklal marşı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX