0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2017 Pazar 14:00:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2017 Pazar 15:52:00

KPSS'de Taç Mahal'in hangi ülkede olduğu soruldu! Taç Mahal nerede?

Tac Mahal nerede? ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS'de adaylara Taç Mahal'in hangi ülkede olduğu soruldu. Tac Mahal Hindistan'da bulunmaktadır. On yedinci yüzyılda Babür İmparatorluğunun 6. hükümdarı Şah Cihan’ın, vefat eden eşi Mümtaz Mahal adına inşa ettirdiği muhteşem bir şaheserdir.

 

Tac Mahal sorusu gündem oldu. Ayrıca Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür Genel Yetenek oturumunda adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru, Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa - Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

 

TAÇ MAHAL HAKKINDA

Romantik görünümüyle herkesi büyüleyen, dünyanın birçok yerinde yaşayan doğulu – batılı birçok ünlü yazar ve şaire ilham olan Tac Mahal’in yapımında yakut, zümrüt ve pırlanta gibi değerli taşlar kullanılmıştır. Rivayete göre Tac Mahal’in mehtaplı gecelerde dahi aydan daha parlak göründüğü söylenmektedir. Yaygın efsaneye göre Tac Mahal’in inşasında kullanılan iskelenin masrafı ve iş gücü kubbeden daha fazla olmuştu. İnşaat bitmeye yakın Şah Cihan’a iskelenin sökümünün 5 yıl süreceği haberi verildi. Bunun üzerine Şah Cihan’ın verdiği, herkesin söktüğü tuğla kendine kalacak emriyle, iskelenin sökümü 1 gecede bitmiştir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX