0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Ocak 2021 Çarşamba 23:16:00 - Güncelleme:07 Ocak 2021 Perşembe 15:55:00

Koronavirüs sandı, akciğerinden ceviz çıktı

Bursa'da nefes darlığı çekmesi üzerine gittiği hastanede koronavirüs şüphesiyle tedaviye alınan Hasan Dursun Akduman'ın (65), akciğerinde ceviz olduğu ortaya çıktı.

Ceviz, ameliyatla alınırken Hasan Dursun Akduman, “Sabah kahvaltısında ceviz suyu içiyordum, ceviz boğazıma kaçtı. Öksürünce çıkar diye düşünmüştüm ama çıkmadı. Hastaneye gittim ciğerlerimde buzlanma olduğunu söyleyip, koronavirüs testine gönderdiler. Testim negatif çıktıktan sonra sorunun ceviz olduğunu öğrendik" dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Arzu Ertem Cengiz de "Hasta bize nefes darlığı şikayetiyle başvurdu. Biz de koronavirüs açısından değerlendirmelerimizi yaptık ama herhangi bir bulguya rastlayamadık. Hastanın hikayesini derinleştirince, suyun içine koyduğu cevizin akciğere kaçabileceğini düşündük ve bronkoskopi işlemi yaptık. Sol akciğeri tıkayan cevizi gördük. Uygun ekipmanlarla cevizi çıkararak hastayı rahatlattık. Sonrasında hasta iki gün kadar antibiyotik tedavisi aldı. Belirgin olarak rahatladı. Hasta iyi bir şekilde taburcu edilerek evine gönderildi" diye konuştu.

Etiketler : Hasan Dursun Akduman koronavirüs ceviz Arzu Ertem Cengiz
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX