0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2021 Cuma 17:30:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2021 Cuma 17:30:00

Kaynak ustası Hayriye önyargıları kırıyor

Adana'nın Sarıçam İlçesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Hayriye Arslan (38), 10 yıl önce kaynak ustası eşi Duran Arslan'a (40) atölyede yardım etmeye başladı. Bir süre sonra hammaddeleri kesip işlemeye, demir şebeke ve mangal takımları üretmeye, çatı onarımları yapmaya, inşaatlarda çalışmaya başladı.

Eşinin yaptığı uygulamaları takip ederek mesleğinde ustalaşan Arslan, azmi ve becerisiyle önyargıları kırıp kadınlara örnek oldu.

Mesleğe ilk başladığında çevresi tarafından 'bu iş çok zor, yapamazsın' şeklinde tepkiler aldığını söyleyen Hayriye Arslan, sonradan herkesin kendisine imrendiğini, takdir edildiğini dile getirdi. Arslan, "Bundan 10 yıl önce eşimin yardıma ihtiyacı olduğunu görünce kolları sıvayarak bu işe başladım. Eşim gösterdi, ben yaptım uygulamalı olarak. Daha sonra inşaatlara gittik, iyice öğrendim bu mesleği. Şebeke kesiyorum, kaynak yapıyorum. Demir kesiyorum. Mangal takımı yapıyorum. Çatılara çıkıyorum. Meslekte ustalaşınca eşim bütün işleri bana bıraktı bu arada. Çoğu zaman yemek yapamıyorum, dışarıdan sipariş ediyoruz ama çalışmak güzel. Çabalarsanız yapabiliyorsunuz" diye konuştu.

'EŞİMİN USTALIĞINI ÇOK BEĞENİYORUM'

Hayriye Arslan'ın eşi Duran Arslan ise eşinin el yatkınlığı nedeniyle birçok detayı çabuk kavradığını belirterek, "Eşimin bu işi öğrenmesiyle birlikte atölyedeki tüm işleri kendisi yapıyor. Ustalığını çok beğeniyorum. Gayet becerikli ve istekli. Bu mesleği her kadın yapamaz. Kendisini takdir ediyorum" dedi.

'AZİMLİ VE İSTEKLİ'

Hayriye Arslan'ın kapı komşusu Serap Turgut da, "Hem eşine yardımcı oluyor, hem çocuklarına örnek oluyor. Destekliyoruz kendisini. Azimli ve istekli birisi zaten. İşçiliği de güzel. Bizim işlerimizi de yaptı herhangi bir problem yaşamadık. Bir şey olursa zaten direkt olarak kapısını çalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : kaynak hayriye arslan serap turgut
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX