İlişkiyi canlı aşkı bağlı tutmanın sırrı

Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2024 Cuma 17:56:00

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024 Cuma 17:56:00

Fazla samimiyet tez ayrılık, sınırlar içinde özgürlük bağlılık getirir. İnsanların yaşamış olduğu hızlı ilişkilerle ya sabır taştı, ya da samimiyetsizliklerin tadı kaçtı… Günümüz ilişkilerinde yaşanan ani istek, ani vazgeçişi beraberinde getirebiliyor. İlişkiyi canlı tutma problemi, zaman geçtikçe ortaya çıkıyor. İlişkiler köprüye dönüşüyor. Çoğu zaman belki 'ye bazen de keşke 'ye… Peki ilişki nasıl canlı tutulur?

GUNES.COM

ABONE OL

''Dağılın bir daha eşleşiyoruz'' diyesiniz gelse bile seçimlerimiz dalgın ve dağılmış duygular üzerine inşa edilebiliyor. Aşk iki kişi yaşanacak bir duyguyken, yolun sonunda tek başına olduğunuzu görmek yolu sitem ederek devam edeceğiniz anlamına gelmiyor. Yolun sonu hevesi bitenleri değil kendi kendine yeteni uğurluyor. Neticesinde İlişkinin başında yaşanan duygu, coşku ve heyecan ilişki ortasında monotonlaşabiliyor. İlişkinin canlılığının kaybolması çıkacak sorunlara karşı sessiz, heveslere isteksiz, aşka hissiz duygular sunabiliyor.

İşte ilişkiyi canlı tutan 4 temel kural!

1-Güven vermek: Sadece aşk ilişkileri üzerine değil, insani ilişkilerin kırmızı bayrağı güvendir. Temeli oluşturup, insanı insana kenetler. İlişki içerisinde gözler ile konuşmak, açıklamaya gerek bile duymadan anlamak ve anlaşılmak çok değerlidir.

2-Pozitif olmak: Partnerinizin yaşamış olduğu kötü günü anlayışla karşılayarak onu motive etmeniz çok kıymetli olacaktır. İlişki biriyle olmak değil, birine destek olmayı getirir.

3-Saygılı olmak: Saygı, bazen dinlemek, bazen özel alanda dinlenilmeye izin vermek olabiliyor. Hassas noktalar konusunda saygı duymak, sorunları çözmeye ve uzlaşmaya hazırlıklı olmak en büyük saygı göstergesidir.

4-Tartışmadan kaçmak: Çıkan tartışmalara karşı kabuğunuza çekilmeden düşüncelerinizi paylaşmanız iki tarafı da çok rahatlatacaktır. Sorunların olması bazen anlaşmayı ve anlaşılmayı da beraberinde getirebilir.