0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:46:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:46:00

İl içi öğretmen yer değiştirme başvurusu nasıl yapılır? MEB il içi öğretmen atama başvuru tarihleri

İl içi yer değiştirme ve atama başvurusu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugün alınmaya başlanıyor. Tüm öğretmenler İl içi öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? MEB il içi öğretmen atama son başvuru tarihi ne zaman? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. Öğretmenlerin merakla beklediği mazerete bağlı yer değişikliği (il içi) atama başvuruları bugün başladı. Öğretmenler MEB sitesinde yer alan ilkatama.meb.gov.tr adresine ulaşarak e devlet şifreniz ve ya sisteme giriş yaparak T.C Kimlik numaranızı, nüfus cüzdanı numarınızı ve yakın ailenizden bir T.C Kimlik numarasını girerek giriş yaparak atama başvurusunda bulunabilecekler. Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri için başvurular 21-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Atamalar ise 29 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. İlişik kesme işlemleri ise 14 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. İl içi öğretmen atama işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

İl içi öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? MEB il içi öğretmen atama son başvuru tarihi ne zaman? sorularının yanıtları tüm öğretmenler tarafından araşrırılıyor.  İl içi öğretmen atamaları için heyecanlı bekleyiş bugün itibari ile sona eriyor. Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü üzerinden alınacak olan il içi yer değiştirme başvurusu, 24 Mayıs tarihine kadar alınacak. Öğretmenler MEB sitesinde yer alan ilkatama.meb.gov.tr adresine ulaşarak e devlet şifreniz ve ya sisteme giriş yaparak T.C Kimlik numaranızı, nüfus cüzdanı numarınızı ve yakın ailenizden bir T.C Kimlik numarasını girerek giriş yaparak atama başvurusu yapabilecekler. Hizmet puanı üstünlüğünün önem teşkil ettiği il içi atama başvurusu için öğretmenler 40 başvuruda bulunabilecek.  Puanlar, 24 Mayıs tarihi dikkate alınarak hesaplanacak. İl içi öğretmen atama işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler... 

İL İÇİ ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

Öğretmenler MEB sitesinde yer alan ilkatama.meb.gov.tr adresine ulaşarak e devlet şifreniz ve ya sisteme giriş yaparak T.C Kimlik numaranızı, nüfus cüzdanı numarınızı ve yakın ailenizden bir T.C Kimlik numarasını girerek giriş yaparak atama başvurusunda bulunabilecekler. 

MEB İL İÇİ ÖĞRETMEN ATAMA SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?
Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri için başvurular 21-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak ve atamalar ise 29 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. İlişik kesme işlemleri ise 14 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?
İl içi tayin kontenjanları, her il için ayrı belirleniyor. Belirlenen kontenjanlar, başvuruda bulunacak öğretmenlerin görev alanındaki il müdürlükleri tarafından resmi internet sitesinde yayınlanacak.

ŞARTLAR NELER OLACAK?
1. Bakanlığın eğitim kurumlarında kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerden 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
2. Halen zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, bulundukları eğitim kurumlarında 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
3. Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan ve 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış olanlar, istemeleri hâlinde 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmadan il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. 
4. Halen zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlüğünü tamamlayacak olanlar, istemeleri halinde 3 yıllık çalışma süre şartı aranmadan il içinde 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?
İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a) Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler,
Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri,
Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri, birlikte değerlendirilecektir.
İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, 24 Mayıs 2019 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.
Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.
Yer değiştirme iş ve işlemleri ile başvuruların onaylanmasından veya reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinin yöneticileri yetkili ve sorumlu olacaktır.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX