0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mart 2023 Cuma 14:32:00 - Güncelleme:24 Mart 2023 Cuma 14:32:00

Depremzede çocuklara ‘kitap deposu'

Ankara'nın Çankaya ilçesinde öğrenciler, depremden etkilenen arkadaşlarına eğitim ihtiyaçları konusunda destek olmak için "kitap deposu" kurdu. Öğrencilerin kendi harçlıkları ve kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları kitap ve kırtasiye ürünleri, bir sitenin ortak kullanım alanında toplanarak depremzedelere ulaştırılıyor.

Fikri ortaya atan Berfin Selin Beşenk, çalışmaya başlamalarının ardından birçok yayın evinden destek aldıklarını ve bir okulun öğrencilerinin kermesten topladıkları gelirle kitap bağışı yaptığını aktardı. - "Kitaplarla bir depo oluşturmaya karar verdik" Birçok öğrencinin de kendi harçlıkları ile destekte bulunduğunu belirten Beşenk, kitap ve kırtasiye ürünlerinin depremzedelere ulaştırılmasına ilişkin, "Bir öğrencinin kitap ihtiyacını sosyal medya hesabımda paylaştım. Daha sonra bu durumda birçok öğrenci olduğunu fark ettim ve 'biz ne yapabiliriz' diye düşündüm. Ardından bir alan bulmaya karar verdik ve o alanda sosyal medyadan gönderilen kitaplarla bir depo oluşturmaya karar verdik." dedi. Depremden etkilenenlere yapılan yardımlarda hassas davranılması gerektiğini vurgulayan Beşenk, "Depremzedeler eskiden çok kolay bir şekilde mağazaya giderek ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Bu nedenle kitapları kişilerin kendilerinin seçerek almasını daha doğru buluyoruz." diye konuştu. Sosyal medya aracılığıyla çalışmanın duyurulmasının ardından depremzedelerin gelerek eğitim alanındaki ihtiyaçlarını temin ettiklerini söyleyen Beşenk, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için de test kitapları topladıklarını aktardı. Beşenk, depremzedelerin sosyal medyada "Portakal Depo" sayfasından kendilerine ulaşabileceklerini ve faaliyetin üniversite sınavına kadar devam edeceğini belirtti.

Etiketler : depremzede çocuk kitap kırtasiye ürünleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX