0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Haziran 2021 Cuma 18:00:00 - Güncelleme:25 Haziran 2021 Cuma 18:00:00

Çaylar şehirli kızdan

Aydın'da işsiz kalınca köyüne dönen Sevcan Sever, iki çocuğuna bakmak için çalışmak zorundaydı. Kahvehaneyi kiraladı ve garsonluk yapmaya başladı. Köy halkı başta şaşkındı şimdi ise herkes alıştı. Üstelik turistler de bu kahvehaneye uğramadan gitmiyor.

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, 2017'de eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarıyla hayat mücadelesi veren Sevcan Sever (38), salgın döneminde, çalıştığı otelden ayrılmak zorunda kaldı. Doğup büyüdüğü Çavdar Köyü'ne dönen kadın, kahvehaneyi kiraladı. Sever, yaklaşık 700 yıllık meşe ağacının gölgesindeki kahvehanede şalvarı ve yemenisiyle, müşterilerine demlediği çayları servis etmeye başladı.

ARGO KONUŞMALARA KULAK TIKIYOR

"Kahvehanecilik istediğim bir şey değildi" diyen Sever, "Köye geldim baktım başka bir iş yok. Servisle ilgili olduğu için bu işe de yabancı değildim. İlk zamanlar bana da köylüye de ilginç geldi. Şimdi herkesle abi kardeş gibi olduk" dedi. Yorucu olsa da işe alıştığını aktaran Sevcan Sever, "Bazen argo konuşuluyor. Bunlara kulak misafiri oluyorum. Duymazlıktan geliyorum" diye konuştu.

Sevcan Sever, "Bana Kahveci ya da 'Bizim Gız' derler. 'Bizim Gız' demeleri güzel bir şey. Tarihi ağacından dolayı yabancı misafir de çok geliyor. Beni görünce şaşırıyorlar. Yeri geliyor 14-15 saat ayakta kalıyoruz. Yorucu bir iş ama alıştım" dedi.

Etiketler : aydın kahvehane çay yaşam haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX