0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Nisan 2023 Pazar 14:03:00 - Güncelleme:02 Nisan 2023 Pazar 14:03:00

Çadır berber

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde berberlik yapan İlhan Öztürk, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören dükkanından kurtarabildiği malzemelerle 30 metrekarelik çadırda müşterilerine hizmet veriyor.

Bir berber dükkanında olması gereken her malzemenin bulunduğu "çadır berber"de hizmet sunmaya başlayan Öztürk, hayatın normale dönmesine katkı sağlamaya çalışıyor. İlhan Öztürk, büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından ilk günlerde arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını, vefat eden yakınlarının cenazelerini defnettiklerini söyledi. Hayatın normale dönmesinde esnafa da görevler düştüğünü belirten Öztürk, "Depremden sonra neler yapabiliriz diye düşündük ve bu çadırı kurduk. Faaliyete devam etmemiz gerektiğini düşündük. Memleketimizi terk etmek yerine hizmet verip yaşamı tekrar canlandırmak istedik." dedi.

Öztürk, esnafın yaşamın gülen yüzü olduğunu dile getirdi. İş yerlerinin ışıklarının sönmemesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: "Hasar gören iş yerimden kalan malzemeleri alarak buraya getirdim. Yaşanan afette çekirdek ailemde can kaybı yaşamadım ama akrabalarımdan çok kaybımız oldu. Bu şekilde çalışacağım hiç aklıma gelmezdi. Fakat hayat devam ediyor, şartlar buna elveriyor. Vatandaşların artık bir nebze de olsa moralini düzeltmesi gerekiyordu. Tıraş olmak insana moral veriyor. Biz de moral vermek için çabalıyoruz. Ben elimi taşın altına koydum ve mesleğimi devam ettirmeye çalıyorum. Esnaf burada ışıklarını yaktı. İş yeri hasar gördüyse tezgahını sokağa çıkardı. Bir nebze de olsa memleketimizde hayatı canlandırdığımızı düşünüyorum."

Etiketler : hatay berber çadır
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX