0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Mart 2022 Çarşamba 17:30:00 - Güncelleme:02 Mart 2022 Çarşamba 17:30:00

Barınaktaki can dostlar için boyuyor

Nadir görülen hastalıklardan ataksi telenjiektazi ile küçük yaşlardan beri mücadele eden Eda Öztürk, 10 yaşındayken tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamak zorunda kaldı.

Nadir görülen hastalıklardan ataksi telenjiektazi ile küçük yaşlardan beri mücadele eden Eda Öztürk, 10 yaşındayken tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamak zorunda kaldı. Ailesinin desteğiyle resim dersleri alan Eda, renkli dünyasını tuvallere yansıtıyor. Üç kez sergi açan Eda, kazandığı geliri barınaktaki hayvanların bakımı için bağışladı.

Şehit Barış Öztürk Ortaokulunda 8. sınıfta eğitim gören Eda Öztürk, resme anaokulu dönemlerinde kağıda kalemle çizimler yaparak başladığını söyledi. Zamanla resimlerini zenginleştirdiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: "Küratörümüz Semra Şirvan ile tanıştık. Son dönemde seramikten eserler de yapmaya başladım. Onu da seramik sanatçısı Zehra Çobanlı ile yapıyorum. Resimlerimde ve seramik eserlerimde renkleri kullanmayı da çok seviyorum. Hayvanları çok seviyorum. Onlar için bir şeyler yapmak çok hoşuma gidiyor. Gelecek günlerde yeniden bir resim sergisi açmayı düşünüyorum. Hayvan ve kız resimleri yapmayı seviyorum ancak hemen hemen her şeyi resmediyorum. Atlarla kendimi çok özgür hissediyorum. Bundan sonraki hedefim binici olmak."

Etiketler : Barınaktaki can dostlar için boyuyor Zehra Çobanlı ataksi telenjiektazi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX