0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mayıs 2019 Cumartesi 16:46:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:03:00

Askerlik sistemi bekleniyor

Askerlik süresi son dakika haberleri araştırılıyor. Askerlik düştü mü? sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından merak ediliyor.

Askerlik süresi son dakika haberleri araştırılıyor. Askerlik düştü mü? sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından merak ediliyor. 

24 Nisan’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında, “Çok kısa bir süre kaldı, çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Gerekli süreci takip edeceğiz. Bekleyenler kadar biz de bunun bir an önce yasalaşmasından yanayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da direktifi böyle zaten, bir an önce çıkmasından yana. Yasa çıkarken de 'Şu eksikti, bu yanlıştı.' gibi birtakım problemlerle çıkmasın diye hem birtakım simülasyonlar hem de sayısal veriler üzerinden tartışmalar yapılıyor. Yeni sistem çok olumlu karşılandı. Gerçekten öngörülebilir, gençlerimizin şartlarına gayet uygun, onların eğitim öğrenim, çalışma hayatını dikkate alarak mali, sosyal, askeri konularla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının karşılanması konularının hepsini bir araya getirmek için çalışmalar ayrıntılı şekilde yapıldı. Çok büyük ölçüde çalışmalarımız tamamlandı.” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX