0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ekim 2022 Pazartesi 19:13:00 - Güncelleme:24 Ekim 2022 Pazartesi 19:13:00

Arkadaşını kazara öldüren sanığa 16 yıl 8 ay hapis cezası

Adana'da tutukluk yapan tabancayı tamir etmeye çalışırken kazara arkadaşı Enver Yaş'ı (23) vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Halil Ç. (33), 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 23 Kasım 2021 tarihinde, saat 20.30 sıralarında Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi´nde meydana geldi. 2 katlı müstakil evlerinin bahçesinde ruhsatsız tabancasıyla atış yapan Enver Yaş´ın yanına, mahalleden arkadaşları Halil Ç., Ahmet A. (18) ve Mustafa O. (18) geldi. Bu sırada Yaş'ın tabancası tutukluk yaptı. Halil Ç. tabancanın mekanizmasını sökerek tamir etmeye çalıştı. Halil Ç.'nin kabzasından tuttuğu sırada tabanca ateş aldı, mermi Enver Yaş´ın başına isabet etti. Hastaneye kaldırılan Yaş, hayatını kaybetti. Polis, Halil Ç., Ahmet A. ve Mustafa O.'yu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Halil Ç., sevk edildiği mahkemece tutuklandı, Ahmet A. ve Mustafa O. serbest bırakıldı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Halil Ç. ve avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak, Halil Ç.'nin elinde atış artıkları bulunduğuna yönelik uzmanlık raporu yer aldığını kaydetti. Savcı, sanığın 'Olası kastla kasten öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve mevcut halinin devamına karar verilmesini talep etti.

'ARAMIZDA HUSUMET BULUNMUYORDU'

Halil Ç. ise yaptığı savunmada, "Aramızda husumet bulunmuyordu. Kimseyi kasten öldürmedim. Silah kendi kendine ateş aldı. Ben tetiğe basıp basmadığımı bile hatırlamıyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Halil Ç.'ye 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Eylemi 'olası kastla' işlediği gerekçesiyle cezayı 20 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 16 yıl 8 aya indiren mahkeme, İbrahim Halil Ç.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Etiketler : adana tutukluk yapan tabanca mahkeme Enver Yaş
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX