0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ocak 2019 Pazar 09:37:00 - Güncelleme:27 Ocak 2019 Pazar 09:39:00

Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi Bora için yeni sözleşme imzalandı

Türkiye'nin ilk uzun menzilli noktasal hassasiyetle 280 kilometreden hedefleri başarıyla vurabilen füzesi olan Bora'nın etkin olarak görevde, tüm fonksiyonlarıyla faal durumda kalması ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni sözleşme imzalandı.

TM Dijital Haber Merkezi

Noktasal hassasiyetle 280 kilometreden hedefleri başarıyla vurabilen Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi olan Bora'nın etkin olarak görevde ve tüm fonksiyonlarıyla faal durumda kalması ihtiyacının karşılanması amacıyla "BORA Füze Sistemi Lojistik Destek Projesi" kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ile ROKETSAN arasında sözleşme imzalandı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "BORA füze sistemlerinin etkin olarak görevde ve tüm fonksiyonlarıyla faal durumda kalması ihtiyacını karşılayacak BORA Füze Sistemi Lojistik Destek Projesi Başkanlığımız ile ROKETSAN arasında imzalandı." dedi.

ROKETSAN tarafından geliştirilen Bora füzesi karadan karaya özelliğinde Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi. Bora 280 kilometre menzile sahip olup, 470 kilogram ağırlığında savaş başlığı taşıyabiliyor. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor.

Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX