0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 17:40:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 17:42:00

Rusya'da üretilen spiker robot Alex, Rus televizyonlarında haber sunmaya başladı

Rusya'da üretilen ve yaklaşık olarak 15.000 dolara mal olan robot Alex, Rusya devlet televizyonunda haber sunmaya başladı.

Yapay zeka teknolojilerinin insan gücünün önüne geçmesi sıkça tartışılırken yeni bir hamle de Rusya'dan geldi. 2014 yılında ilk kez Japonya'da dillendirilen haber spikeri robot, o dönem üretilmişti ancak devamı gelmemişti. Rusya ise daha sıkı bir çalışmayla robot Alex'e haber sunduruyor.

Promobot şirketinin üzerinde çalıştığı Alex için hala pek çok çalışma gerektiği biliniyor. Alex'in yüzü, şirket kurucusu Alexei Yuzhakov'a ait. Şu an için çok fazla hareket kabiliyeti olmayan robot, sadece yüzünde bulunan kısımları hareket ettirebiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre ise yeni robot yeni sürümle birlikte stüdyoda gezebilecek.

Android işletim sistemine sahip olan robot, üretim aşamasında 12 tane sipariş de almış. Kimlerin sipariş verdiği ve ne amaçla kullanılacağı ise bilinmiyor. Şirket, Alex'i geliştirmek için 15.000 dolar (yaklaşık 87.000 TL) harcamış ancak Rusya'nın ekonomisi düşünüldüğü zaman bu ucuz bir maliyet değil.

Robot, Rusya devlet televizyonu olan Rusya-24 isimli kanalda tarım, finans gibi farklı konulardaki haberleri sunmuş durumda ancak yine de kullanıcılar sosyal medyada Alex'i bir hayli eleştiriyorlar. Bir kısım, robotun ahşap yapısı ve görünümüyle dalga geçerken kimileri ise robotun siyasi propaganda yaptığını ileri sürüyor. Bir kullanıcı ise robot Alex'i hoş bulduğunu belirtmiş.

Dünya Ekonomi Forumu'nda açıklanan bir rapora göre 2025 yılına kadar robotların 75 milyon civarında insanın işini elinden alacakları belirtilmişti. "Haber sunuculuğu da bu işler arasında olur mu?" sorusunun cevabı da henüz bilinmiyor.

(WebTekno)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX