0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Mart 2023 Salı 14:47:00 - Güncelleme:07 Mart 2023 Salı 14:47:00

"Dünyayı kadınlar yönetseydi..." sorusuna John Lennon'ın "Imagine" şarkısıyla cevap

Kaynak: AA

ABONE OL

Türkiye Voleybol Federasyonu Uluslararası İlişkiler ve Organizasyonlar Direktörü Nilüfer Başak Shimonsky, kadınların yönettiği dünyanın, sınırların kalktığı ve herkesin birlik içinde yaşadığı bir cennet olacağına inandığını söyledi.

Ankara Özel Tevfik Fikret Okullarından mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren, İtalya'da İtalyanca dil eğitimi alan, daha sonra ABD Maryland'de sanat tarihi ve Londra'da halkla ilişkiler okuyan filolog, tercüman ve halkla ilişkiler uzmanı Nilüfer Başak Shimonsky, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

ABD'den döndükten sonra Yunan Mega Televizyon Kanalı'nda asistan, Kalaba Lisesinde İngilizce öğretmenliği yapan ve Kanada Konsolosluğunda çalışan Nilüfer Başak Shimonsky, 2006 yılının kasım ayında Türkiye Voleybol Federasyonunda göreve başladı.

Kadın milli takımlarının 12 yıl menajerliğini yürüten, Dünya Voleybol Federasyonu Spor Organizasyonları Konsey Üyesi ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu Şampiyonlar Ligi, Milli Takımlar Süpervizörü, Avrupa ve dünya kulüp ve milli takım organizasyonlarında teknik delegelik, Dünya Voleybol Federasyonu Spor Organizasyonları Konsey Üyeliği ve Balkan Voleybol Birliği Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Shimonsky, her şeyden önce bir kadın olarak uluslararası camiada Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyor.

"Türkiye Voleybol Federasyonu, tek ve örnek"

Nilüfer Başak Shimonsky, "Avrupa Voleybol Konfederasyonuna bağlı 56, Dünya Voleybol Federasyonuna bağlı 220 üye ülke federasyonları arasında en çok kadın personel çalıştıran tek ve örnek bir federasyonun üyesi olmaktan memnun ve gururluyum." dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın kadınların federasyondaki etkinliği konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Shimonsky, "Başkanımız yurt dışı toplantılarımızda veya ikili görüşmelerde kadın personelin ağırlıklı çalışmasından dolayı memnuniyetini sürekli dile getiriyor, gurur duyduğunu söylüyor. Dünyada federasyonumuza bu konuda gıpta ile baktıklarını yetkililer sıklıkla dile getiriyor. Kadınların iş yaşamının her aşamasında çok verimli ve çözüm odaklı oldukları bilinmektedir." diye konuştu.

"Bir ayrıcalık ve şans"

Nilüfer Başak Shimonsky, gerek çalışan personel, gerek yönetim kurulu ve komisyonlardaki kadın üyelerden dolayı Türkiye Voleybol Federasyonunda çalışmanın kendisi için "bir ayrıcalık ve şans" olduğunu söyledi.

Kadınların iş hayatında üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yaparken aynı zamanda evlatlarını da yetiştirdiğini dile getiren Shimonsky, şöyle devam etti:

"Çocuklarını bugünkü hayat koşulları için yararlı bir insan olarak yetiştirmek, onların pek çok yüksek özelliği taşımalarını da sağlıyor. Bundan dolayı kadınlarımız daha aydın, daha çalışkan, daha bilgili ve daha şefkatli olmaya mecburdur. Türk kadını tarih boyunca gerek savaş ortamında gerek iş hayatında gerekse anne olarak üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaktadır. Türk kadını çalışkandır ve Türk erkeğiyle omuz omuza her tür iş sahasında başarıyla çalışır. Bazı engellerle karşı karşıya gelse de kadınlarımız bunun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Her şey kadınla daha güzel olmuştur ve olacaktır."

Nilüfer Başak Shimonsky, "Dünyayı kadınlar yönetseydi..." sorusuna ise "Dünya daha yeşil, daha verimli, şiddetten uzak, hayvan ve insan sevgisinin daha yaygın olduğu, barış içinde bir dünya olurdu. John Lennon'ın 'Imagine' şarkısında geçtiği gibi sınırlar kalkmış, bir olmuş, cennet bir dünya olurdu." şeklinde cevap verdi.

Etiketler : Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları Nilüfer Başak Shimonsky Dünyayı kadınlar yönetseydi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX