TRT, Filistin sinemasını dünyaya taşıyor! "Bunun bir parçası olduğumuz için gururluyuz"
Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 07:52:00
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 07:52:00
TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Filistin ile ilgili sinema projeleri yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki sene Filistin filmleri tüm dünyada özellikle Cannes gibi büyük festivallerde yer alacak. Bunun bir parçası olduğumuz için gururluyuz" dedi.
AKŞAM Gazetesi
TRT'nin kurumsal iş ortağı olduğu Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) bu yıl TRT ortak yapımı 5 filmin festival kapsamında gösterimi gerçekleştirildi. Festivalin endüstri bölümü 'Cinelink'te de TRT ortak yapımı ve TRT destekli 3 film yarışıyor.

GURURLUYUZ
TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Filistin ile ilgili sinema projeleri yaptıklarını belirterek, "Saraybosna ile ilgili daha önce yaptığımız 'Alija' dizimiz, Srebrenitsa ile ilgili 'Nereye Gidiyorsun Aida?' filmimizin yanında Filistin'le ilgili projeler çalıştık ve çalışıyoruz" dedi.

BURASI CENNET OLMALI

ÜÇ ARKADAŞ
Ellerinde iki yeni proje olduğunu belirten Güven, "Bir tanesi çekildi, önümüzdeki sene çok iyi festivallerde yer alacaktır. Hatta yüzde 99 çok iyi bir festivalde açıldıktan sonra inşallah önümüzdeki sene SFF'ye damgasını vuracaktır. Yine çok iyi bir yönetmenle bir film çalışılıyor. Filistinli yönetmenlerle bir araya geldik. Onlar da bu konuda çok hassaslar. Önümüzdeki sene Filistin filmleri, tüm dünyada özellikle Cannes gibi büyük festivallerde yer alacak diye düşünüyorum. TRT de bunların bir parçası olduğu için gurur duyacağız" dedi.

POL POT İLE RANDEVU

HER ŞEY BURADA BİTİYOR


















