Ezgi Mola'dan tartışma yaratan sözler: Annelik fazla yüceltiliyor

Yayın Tarihi: 11 Mart 2025 Salı 11:24:00

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2025 Salı 11:24:00

Ezgi Mola, anneliğin gereğinden fazla yüceltildiğini dile getirerek, bu durumun eril bir bakış açısının ürünü olduğunu ifade etti. Anne-çocuk ilişkisinde bağımlılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Mola, çocukların birey olabilmesi için zamanında özgür bırakılmasının önemine dikkat çekti.

Haber Merkezi

ABONE OL

Ezgi Mola, annelikle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, bu kavramın fazlasıyla yüceltildiğini düşündüğünü dile getirdi. Bir çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanmasının anne ve babanın sorumluluğu olduğunu belirten Ezgi Mola, bu durumu abartılı bir fedakarlık olarak görmediğini ifade etti. Anne olduktan sonra bu düşüncesinin daha da pekiştiğini vurgulayan oyuncu, konunun tamamen kişisel bir bakış açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"ANNELİĞİ FAZLASIYLA YÜCELTMEK ERİL BİR YAKLAŞIM"

Ezgi Mola, toplumda anneliğe yüklenen aşırı anlamın bazı ilişkilerde sorunlara yol açabileceğini belirtti. "Bunu olması gereken bir şey olarak görüyorum. 'Anaların eline su dökülmez' gibi söylemlerin aslında eril bir bakış açısının ürünü olduğunu düşünüyorum" diyen oyuncu, özellikle kadın-erkek ilişkilerinde bu tür yaklaşımların bireylerin sağlıklı bağlar kurmasını zorlaştırdığını ifade etti.

Anne-çocuk ilişkisinde bağımlılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Mola, "Ben de yapmam gerekeni yaptım oğlu; kendimi yücelterek seni bana bağımlı hale getirmemeliyim. Önemli olan, bir noktada göbek bağını doğru şekilde kesmek ve çocuğu özgür bırakmaktır ki kendi birey olabilsin" şeklinde konuştu.