Bahar Şahin'den şoke eden set itirafı: Oruç tutanlara saygı yoktu
Yayın Tarihi: 24 Eylül 2025 Çarşamba 10:39:00
Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2025 Çarşamba 10:39:00
Bahar Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla setlerde yaşanan zorluklara dikkat çekti ve samimi bir itirafta bulundu. Oyuncu, Ramazan ayında bir set çalışanının orucunu açamadığı için gözyaşlarına boğulduğunu gördüğünü anlattı. Onu desteklemek amacıyla sahneye çıkmayı reddettiğini belirten Şahin, bu davranışı nedeniyle yapımcıdan sert bir tepki aldığını aktardı. Ayrıca, “set mahremiyeti” gerekçesiyle birçok haksızlığın göz ardı edildiğini de sözlerine ekledi.
Haber Merkezi
Oyuncu Bahar Şahin, geçtiğimiz yaz "Zalim İstanbul" dizisi setinde mine Tugay ile yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Bahar Şahin, setlerdeki çalışma ortamına dair dikkat çeken iddialarını paylaşmaya devam ediyor.
Şahin, son açıklamasında "set mahremiyeti" kavramına değinerek, oyuncuların ve çalışanların çoğu zaman yaşanan olumsuzluklara ses çıkaramadığını söyledi. Bunun nedenini de "Bir şey söylenirse yapımcılarla aran bozuluyor, bir sonraki işin riske giriyor" sözleriyle açıkladı.

Oyuncu, özellikle Ramazan ayında yaşanan bir olayı örnek göstererek, orucunu açamayan bir set çalışanına destek olduğu için yapımcının tepkisiyle karşılaştığını dile getirdi. Şahin, o gün sette çalışanlardan birinin gözyaşlarına şahit olduğunu aktardı.
Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Şahin, yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Bütün çalışma hayatım yapılan haksızlıklara susarak geçti. Bana veya bir başkasına. Set mahremiyeti diye bir şey var ve sette olan hiçbir şey dışarıya yansıtılmaz. Bu senin insanlarla olan ilişkini bozar, bir sonraki işini bozar, yapımcılar ile arını bozar.

İftira atılsa, hırsız da deseler, hiçbir şekilde, hiçbir yerde hiçbir şey anlatamazsın. Çünkü tehditler başlar. Size bir işimden örnek vermek istiyorum ama adını söyleyemem. Bir Ramazan ayına denk gelmiştik ve deli gibi bölüm yetiştirmeye çalışıyorduk. Fakat sette diniyle bütün olan insanları sevmezler. Çünkü işi yavaşlattıklarını düşünürler. İşin işleyişine engel olduklarını düşünürler. O insanlar namaz kılamazlar çünkü sette öyle bir vakit yok. Oruç tutanlara da saygı duymazlar çünkü bu ekstra bir bütçe demek.
Bir gün sete çıkmadığımı belirttim ve ekip beni bekledi bir Ramazan ayıydı. Işık ekibinden bir abimin ağladığını gördüm. 'Ne oldu?' dedim 'Çok sinirim bozuk burada yemek yok, yemek arasından kalan yemekleri bize bırakmışlar ve soğuk su bile yok, yapımın umurunda bile değil' dedi. 'Ben sahneye çıkmıyorum, yapım da size yemek getirecek' dedim ve sahneye çıkmadım. Bu yüzden yapımcı sete geldi çok korktum beni fena yaptılar"


















