0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Nisan 2022 Cumartesi 19:33:00 - Güncelleme:30 Nisan 2022 Cumartesi 19:33:00

Tuzla'daki yangına ilişkin gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

Kaynak: AA

ABONE OL

İstanbul Tuzla'da bir boya fabrikasında çıkan, 3 işçinin yaşamını yitirdiği ve 15 kişinin hafif yaralandığı yangına ilişkin gözaltına alınan iş yeri sahibi ve bir çalışan tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sanayi sitesindeki fabrikada çıkan yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahibi M.U.B. ile çalışan O.D. gözaltına alındı.

M.U.B, sorgusunda, iş yeri ruhsatı talebinde bulunduğunu kaydetti. Yapılan araştırmada ise ruhsat almak için herhangi bir başvuru olmadığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından M.U.B. ve O.D, adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler savcılıktaki ifadelerinin ardından "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Her iki şüpheli, üzerlerine atılı suçlamadan tutuklandı.

Bu arada, iş güvenliği uzmanı İ.G hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

NE OLMUŞTU?

Tuzla Orhanlı'daki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'ndeki bir boya fabrikasında dün saat 13.15'te yangın çıkmıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çevredeki bazı iş yerleri ve ağaçlık alana da sıçrayan yangını söndürmüştü.

Yangında, Turgay Tüney (42), Mustafa Öztürk (41) ve Tayfun Aydın'ın (52) hayatını kaybettiği belirlenmişti. Hafif yaralanan 15 işçi ayakta tedavi edilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca konuyla ilgili soruşturma başlatılmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ise müfettiş görevlendirilmişti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX