TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi.... TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek: Deprem bölgesi yeniden ayağa kaldırıldı
Yayın Tarihi: 01 Ağustos 2026 Cumartesi 10:31:00
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2026 Cumartesi 10:31:00
TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, Kahramanmaraş'ta TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, 6 Şubat depremlerinin unutulmayacak acılar bıraktığını belirterek, devletin öncülüğünde yürütülen çalışmalarla deprem şehirlerinin yeniden ayağa kaldırıldığını, vatandaşların güvenli konutlara kavuşması ve sosyal hayatın canlandırılması için önemli adımlar atıldığını söyledi.
HABER MERKEZİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştirilen TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi; kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, şehircilik alanının önde gelen isimlerini, akademisyenleri ve sektör temsilcilerini aynı platformda buluşturdu.
Zirvede; deprem bölgesindeki yeniden inşa süreci, şehircilikte yeni yaklaşımlar ve Kahramanmaraş'ın geleceğine ilişkin önemli başlıklar masaya yatırıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, gerçekleştirdi.
TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Zirvenin açılış konuşmasını yapan TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yeniden inşa ve ihya çalışmalarının yanı sıra şehirlerin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesine yönelik politikaların zirvede kapsamlı şekilde değerlendirileceğini söyledi.
"YAŞADIĞIMIZ ACILAR UNUTULMAYACAK"
6 Şubat depremlerinin Türkiye'nin hafızasında derin izler bıraktığını belirten Çiçek, yaşanan acıların hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.
Devletin öncülüğünde yürütülen kapsamlı çalışmalarla depremden etkilenen şehirlerin yeniden ayağa kaldırıldığını vurgulayan Çiçek, vatandaşların güvenli konutlara kavuşturulması ve sosyal hayatın yeniden canlandırılması için önemli adımlar atıldığını kaydetti.
"GELECEĞİN ŞEHİRLERİNİ KONUŞUYORUZ"
Yeniden inşa sürecinin yalnızca konut yapımıyla sınırlı olmadığını dile getiren Çiçek, "Bugün artık sadece binaların yeniden yapılmasını değil; altyapısı, ulaşımı, eğitim ve sağlık yatırımları, sosyal donatı alanları, ekonomik canlılığı ve çevresel sürdürülebilirliğiyle geleceğin şehirlerini konuşuyoruz" dedi.
Çiçek, dirençli şehir anlayışının; afetlere hazırlıklı, güvenli, çevreyle uyumlu, teknolojiyi etkin kullanan ve yaşam kalitesini önceleyen şehirlerin inşasını ifade ettiğini söyledi.
YAPAY ZEKÂ VE BÜYÜK VERİ DE ELE ALINACAK
Zirvede yeniden inşa sürecinde gelinen son durumun, kentsel dönüşüm çalışmalarının ve afet risk yönetiminin ele alınacağını belirten Çiçek, yapay zekâ ve büyük veri teknolojilerinin afet yönetiminde sağlayacağı imkânların da değerlendirileceğini ifade etti.
Çiçek, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların yanı sıra iklim değişikliğine uyum politikaları, afetlere hazırlık ve Türkiye'nin şehircilik alanındaki gelecek perspektifinin de zirvenin önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını bildirdi.
"YENİ ÇÖZÜMLERE KATKI SAĞLAYACAK"
TürkMedya olarak şehircilik, afet yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında katkı sağlayacak platformları desteklemeye devam edeceklerini belirten Çiçek, Dirençli Şehirler Zirvesi'nin sektörün tüm paydaşlarını bir araya getireceğini söyledi.
Çiçek, zirvenin yeni fikirlerin, güçlü iş birliklerinin ve kalıcı çözümlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi'nin kapanış bölümünde değerlendirmelerde bulundu.
Zirvenin ilk oturumunda "Dirençli Şehirlerde Yeni Yaşam Modeli" başlığı altında önemli değerlendirmelerin yapıldığını belirten Çiçek, şehirlerin yalnızca fiziki yapılardan oluşmadığını ifade etti.
Çiçek, insanı merkeze alan, çevreyle uyumlu, güvenli, sosyal ve sürdürülebilir yaşam alanlarının oluşturulmasının önemine dikkat çekti.
"GELECEĞİN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞININ GÜÇLÜ BİR ÖRNEĞİ"
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ta yürütülen çalışmalara değinen Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ortaya koyduğu vizyonla şehrin yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi.
Kahramanmaraş'taki çalışmaların yalnızca bir yeniden inşa faaliyeti olmadığını vurgulayan Çiçek, "Bu süreç, aynı zamanda geleceğin şehircilik anlayışının güçlü bir örneğidir" dedi.
"KAHRAMANMARAŞ ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GELİYOR"
Bakan Murat Kurum'un vizyoner yaklaşımıyla yürütülen çalışmalar sonucunda Kahramanmaraş'ın yaralarını sarmaya devam ettiğini belirten Çiçek, kentin daha güvenli ve yaşanabilir şehirlerin nasıl inşa edilebileceğini gösteren önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.
Çiçek, Bakan Kurum'un katılımıyla düzenlenen "Şehircilikte Yeni Model: Kahramanmaraş" başlıklı özel oturumda şehrin yeniden ihya ve inşa sürecinin, yeni yaşam alanlarının ve geleceğe yönelik hedeflerinin ele alındığını kaydetti.
"ŞEHİRLER KALKINMANIN MERKEZİDİR"
Şehirlerin artık yalnızca yaşam alanı olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Çiçek, kentlerin ekonomik gelişimin, sosyal refahın ve sürdürülebilir kalkınmanın da merkezinde yer aldığını söyledi.
Çiçek, şehirler planlanırken afetlere karşı dayanıklılığın, çevresel sorumlulukların, üretimin, yenilikçiliğin ve insan yaşamının birlikte ele alınması gerektiğini belirtti.
YENİDEN YAPILANMA SADECE FİZİKSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL
Kahramanmaraş'ın köklü geçmişi, güçlü sanayi ve üretim altyapısı, girişimci kimliği ve nitelikli insan kaynağıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Çiçek, yeniden yapılanma sürecinin yalnızca fiziki dönüşüm anlamına gelmediğini vurguladı.
Çiçek, bu sürecin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha güçlü bir geleceğin inşasını da kapsadığını belirterek şöyle konuştu:
"Asıl hedef; güvenli, nitelikli, yaşam standartları yüksek, insanına değer veren ve gelecek nesillere umut taşıyan şehirler oluşturmaktır."
Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri olarak güçlü bir geleceğe ilerleyeceğine inandığını dile getiren Çiçek, zirveye katılan Bakan Murat Kurum'a, konuşmacılara, sponsor kuruluşlara, misafirlere ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.


















