Türkiye'de vaka sayısı 50 binin altında

Kaynak: AA
Sağlık Bakanlığı tarafından günün vaka sayılarına ilişkin beklenen açıklama geldi. Türkiye'de son 24 saate 49 bin 424 yeni vaka tespit edildi, 188 kişi yaşamını yitirdi. 66 bin 873 kişi Kovid-19'u yenerek sağlığına kavuştu.
Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.
Buna göre, son 24 saate 49 bin 424 yeni vaka tespit edildi, 188 kişi hayatını kaybetti.

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,13, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,96 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 145 milyon 870 bin 323 doza yükseldi.
18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.
En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.
- Bakan Akar, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
- Başkan Erdoğan: Kolombiya ile 2021'de ticaret hacmimiz ikiye katlandı
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü
- Başkan Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Milleti aldatmayın!
- NATO'ya terör örgütü alınmasına 'Evet' diyemeyiz!
- Ülkesine dönen sığınmacı sayısını açıkladı