0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Kasım 2022 Cuma 15:19:00 - Güncelleme:11 Kasım 2022 Cuma 15:19:00

Tüm taahhütlere riayet edeceğini vurgulamıştı... FETÖ firarisi Keneş için tarih netleşti!

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

İsveç'te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş içi yolun sonu göründü. İsveç Yargıtayı'nın, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesini görüşeceği duyuruldu. Teröristin iadesinin 2023 yılı başında karara bağlanması bekleniyor.

FETÖ'cü Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili gelişmeyi İsveç resmi haber ajansı TT duyurdu.

FETÖ firarisi Keneş'in iade kararının, çok kısa bir süre içinde İsveç Yargıtayı tarafından görüşüleceği ve karara bağlanacağı bilgisini verdi. Kararın, 2023 yılının başında çıkması bekleniyor.

Today's Zaman gazetesi eski genel yayın yönetmeni FETÖ üyesi Keneş, bir süredir İsveç'te yaşıyor. Keneş'in iadesi talebiyle daha önce açılan 4 benzer dava reddedilmişti.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği talebinin ardından, Türkiye her iki ülkeye de terörle arasına mesafe koyma şartı koştu. İmzalanan üçlü muhtıra çerçevesinde teröristlerin iadesi bekleniyor. Talep edilen isimler arasında terör örgütü PKK ve FETÖ mensupları bulunuyor.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, hafta başında Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti.

Kristersson, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, İsveç'in, Türkiye'ye bulunduğu tüm taahhütlere riayet edeceğini vurgulamıştı.

Etiketler : FETÖ firarisi Bülent Keneş fetö Ulf Kristersson
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX