0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ekim 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:15 Ekim 2019 Salı 08:00:00

TR105'e soruşturma

Stratfor belgelerinde CIA ajanı TR705’ olarak geçen CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, her fırsatta teröristlere kol kanat germesiyle tanınıyor.

Barış Pınarı Harekâtı'na yönelik skandal açıklamalarda bulunan Tanrıkulu hakkında savcılık, soruşturma başlattı.

Türkiye’nin PKK ve uzantılarıyla mücadelesini her fırsatta karşı çıkan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, ihanete doymuyor.

SUÇU AŞAĞILAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Tanrıkulu'nun 12 Ekim'de Twitter'daki hesabından Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili “Hükümetin bilmesi gerekiyor. Bu haksız bir savaştır ve Kürtlere karşı yapılan bir savaştır” şeklindeki paylaşımda bulunduğu, aynı gün bazı medya kuruluşlarına verdiği röportajda de benzer ifadeler kullandığı belirtildi. Açıklamada, Tanrıkulu hakkında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni alenen aşağılama suçundan resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

LAKABI ‘SİHA SEZGİN’

Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen Silahlı İnsansız Hava Araçları'nın (SİHA), kullanılmasına karşı çıkan Tanrıkulu’nun adı ‘SİHA Sezgin’e çıkmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX