0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Temmuz 2021 Çarşamba 07:00:00 - Güncelleme:14 Temmuz 2021 Çarşamba 09:46:00

Tosuncuk mahkemede şaştı

'Zararı ödeyecek param yok' ‘Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, dün hakim karşısına çıktı. Aydın, zararı karşılayacak parası olmadığını ancak el konulan mal varlıklarıyla ödeyebileceğini belirtti.

Brezilya'da yetkili makamlara teslim olan ve 7 Temmuz günü tutuklanan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün hakim karşısına çıktı. Mehmet Aydın, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya bağlandı. Sanık Aydın, kimlik tespiti sırasında 30 yaşında olduğunu, Bursa'da doğduğunu ve ortaokul mezunu olduğunu söyledi. Sabıkası ve geliri olmadığını belirten Aydın, boşanmadığını, sürecin belirsiz olduğunu söyledi.

İKİ DOSYADAN TUTUKLANDI

Aydın, savunmasında "Benim yurtdışında 5 milyon dolarlık mal varlığıma Uruguay Devleti tarafından el konuldu. Hakkımda yakalama kararı çıkarılınca Paraguay'a gönderdiğimiz 7 milyon dolarlık Bitcoin işletme tesisime de Osman Naim Kaya tarafından el konuldu" dedi. Türkiye'deki mal varlıklarına da el konulduğunu yineleyen Aydın, "Benim mağdurların zararını giderecek bir param yok ancak Kıbrıs'ta ve Türkiye'de el konulan mal varlıklarımla mağdurların zararını gidereceğim" dedi. Aydın'ın tutuklanmasına karar veren heyet, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Mahkeme Başkanı Günay, Aydın hakkında iki iddianame olduğunu, dosyaların aynı mağdurların farklı olduğunu belirtti. Mahkeme, bu dosyadan da sanık Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi.

Etiketler : Brezilya Mehmet Aydın Tosuncuk SEGBİS
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX