0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2023 Çarşamba 09:39:00 - Güncelleme:26 Nisan 2023 Çarşamba 09:39:00

Sudan'dan tahliyeler sürüyor! Etiyopya'dan gelen yolcular İstanbul Havalimanı'na indi

Kaynak: AA

ABONE OL

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan bu yana yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkeden tahliye edilen 301 Türk vatandaşını taşıyan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, İstanbul Havalimanı'nı indi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan gece havalanan uçak saat 09.30'da İstanbul Havalimanı'na inerken tahliye edilen 301 kişi terminalde güllerle karşılandı.

Tahliye edilenler arasında yer alan Riyad Sahil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sudan'da bir restoranda şeflik yaptığını ve savaş nedeniyle Türkiye'ye geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Sudan'da tehlikeli bir süreç yaşandığını, yurda döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Sahil, "İlk etapta çok korktuk. Silah sesleri geliyordu. Askerler arasında bir çatışma yaşanıyor. Merkezi yerlerde daha çok çatışmalar yaşanıyor. Orada 4-5 gün mahsur kalınca devletimiz araba temin etti. Sudan'dan Etiyopya'ya gittik. Orada da birkaç gün kaldık. Uçak temin edilince geldik." diye konuştu.

"BİR SABAH UYANDIK, SAVAŞIN BİRDEN BAŞLADIĞINI GÖRDÜK"

Tahliye edilen vatandaşlardan Cem Harbelioğlu, Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinin ayarladığı araçlarla Sudan'dan Etiyopya'ya geldiklerini dile getirdi.

Kötü bir süreçten geçtiklerini anlatan Harbelioğlu, şunları kaydetti:

"Tahliye sürecimiz biraz zorluydu. Etiyopya'daki sıkıntılar daha fazlaydı. Gümrükte, tampon bölgede kaldık. Çocuklarla beraber yerde yattık. Dört gündür yollardayız. Çok şükür memleketimize geldik. Çok duyguluyuz, sevinçliyiz. 20 yıldır Sudan'dayım. Ticaret yapıyorum. İki ordu birbiri ile savaştı. Bir sabah uyandık, savaşın birden başladığını gördük."

Tahliye edilen bazı vatandaşların yakınları tarafından karşılanması sırasında İstanbul Havalimanı'nda duygusal anlar yaşandı.

Etiketler : sudan tahliye türk hava yolları etiyopya yolcu istanbul havalimanı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX