Sosyal medyada gündem oldu! Hem yangın hem de dezenformasyonla mücadele... Organize kötülük sahnede

Yayın Tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 10:41:00

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2024 Pazar 10:41:00

Sosyal medyada ‘#globalcallforTurkey' etiketi altında başka ülkelerdeki geçmiş tarihli yangınlar İzmir yangınıymış gibi servis edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hem yangınlarla hem de organize kötülükle mücadele ediyoruz” dedi.

AKŞAM Gazetesi

ABONE OL

Türkiye, var gücüyle orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürürken, sosyal medyadan "#globalcallforTurkey" etiketiyle uluslararası yardım isteyen bir paylaşım devreye sokuldu.

Panik yaratmak ve Türkiye'yi aciz göstermek isteyen çağrı sosyal medyada gündem oldu.

Etiket altında geçmiş tarihli, başka ülkelerde ve noktalarda çıkan yangınlar, İzmir yangınıymış gibi servis edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece boyunca yangınların yanı sıra dezenformasyonla da mücadele ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Hem yangınlarla mücadele ederken hem de bir organize kötülükle mücadele ediyoruz."

PANİK OLUŞTURUYORLAR

"Bu da enteresan, insan ülkesine bunu niye yapar? Uluslararası çağrılar var mesela. Bizim uluslararası çağrıyı gerektirecek herhangi bir hususumuz yok ki. Bu, neden yapılıyor? Panik oluşturmak için yapılıyor maalesef. İkincisi de başka tarihler, başka ülkeler, başka şehirlerdeki yangınlar sanki İzmir yangınıymış gibi servis edildi yani organize kötülük demekten başka aklıma bir şey gelmiyor. Vatandaşlarımızdan, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini rica ediyorum."

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de, sosyal medyada "İzmir'deki yangın sırasında kaydedildiği" iddia edilen görüntülerin 2015'te ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki yangına ait olduğunu açıkladı.