Sadece CHP'yi değil Türkiye'yi rezil etti!

Yayın Tarihi: 27 Kasım 2015 Cuma 10:55:00

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015 Cuma 10:58:00

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde o dönem başbakan olan Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak için CHP’li Koç’un ortaya attığı yalana Rusya bel bağladı.

10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde aday olan isimlerden Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratmak isteyen CHP Sözcüsü Haluk Koç, bir fotoğraf karesi üzerinden Bilal Erdoğan ile IŞİD arasında bağlantı olduğu yalanını ortaya atmıştı. Koç’un tarihe geçen yalanına şimdi de Rusya sarıldı. Moskova hükümeti tarafından desteklenmesiyle bilinen Russia Today TV kanalı, Bilal Erdoğan’ın kebabçılarla çektirdiği fotoğrafı aynı Haluk Koç gibi gündeme getirdi. Skandalın ardından gözler, sebep olduğu rezaleti temizlemesi beklenen Haluk Koç’a çevrildi. Sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen gelişme sonrası, CHP'nin hesapları tepki yağmuruna tutuldu.

IŞİD’ci değil ciğerci 

Bilal Erdoğan’ın IŞİD’le bağlantısı olduğunu iddia eden CHP Sözcüsü Koç, iddiasına kanıt olarak bir fotoğraf karesi ortaya atmıştı. Erdoğan’ın sakallı şalvarlı kişilerle çektirdiği fotoğraf sosyal medyaya bomba gibi düşmüş, hakkında birçok yorum yapılmıştı. Ancak çok geçmeden fotoğraftaki sakallı kişilerin IŞİD’li değil, Aksaray’daki çok ünlü bir ciğercinin sahipleri olduğu ortaya çıkmıştı. Uzun süre alay konusu olan Koç, tüm çağrılara rağmen ne yalanıyla ilgili özür dilemiş ne de tek satır açıklama yapmıştı.  Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine uçakları düşürülen Moskova yönetimi, krizin ardından Ankara’yı zor durumda bırakmak için spekülasyon çabası içine girdi. Koç’un alay konusu olan yalanını yeniden gündeme getiren Rus medyası, Türkiye’yi töhmet altında bırakmaya çalıştı. 

Ruslar yalana sarıldı 

Bilal Erdoğan’ın ciğer dükkanı sahibi kişilerle çektirdiği fotoğraf üzerinden, Putin’in “IŞİD, Türkiye’ye silah satıyor” yalanı desteklenmek istedi. Uluslararası medya kuruluşları tarafından yalan olduğu kısa bir sürede tespit edilen haber, yabancı basında ilgi görmedi. Skandal haberle ilgili CHP kanadından herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Putin ciğerimizi yesin 

Fatih'te ciğercilik yapan ve giyim tarzları ile sakallarından ötürü Rusya'daki bazı basın yayın organlarında "DAEŞ mensubu" olarak yansıtılan Kember kardeşler, kendilerini daha yakından tanıması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e davette bulundu. İsmail Kember, 25 yıl önce geldikleri İstanbul'da 12 yıldır ciğercilik yaptıklarını, mekanın çok merkezi bir konumda olması dolayısıyla sık sık ünlü isimleri ağırladıklarını söyledi. 

Koç, özür dilemedi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan katıldığı canlı yayında, kendisine atılan iftiranın ailesini yıpratmaya yönelik bir girişim olduğunu belirtmişti. Erdoğan,  Koç’un yalanının ortaya çıkmasının ardından herhangi bir özür beyanında bulunmadığını ifade etmişti.