Rus ve Amerikalı istihbarat başkanları Ankara'da buluştu

Kaynak: AA
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye'de buluştuğunu teyit ediyoruz. Bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" dedi.
İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ev sahipliğinde ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) arasında gerçekleşen görüşme için, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" dedi.
Altun, Associated Press'e yaptığı açıklamada, CIA Direktörü Bill Burns ile SVR Başkanı Sergey Narışkin'in MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da buluştuğunu teyit ederek, "Bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir." ifadelerini kullandı.
Toplantıda nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin ele alındığını kaydeden Altun, "Daha önce Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Türk istihbarat kaynakları, bugün MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da CIA ve SVR arasında bir görüşme gerçekleştiğini bildirmişti.
- MSB: PKK'ya ait 2 bin 160 adet Doçka makineli tüfek mühimmatı ele geçirildi
- Başkan Erdoğan'dan Hindistan'a başsağlığı mesajı
- Sürücünün kontrolünden çıkan araç lokantaya daldı
- Kilis'te orman yangını
- Yaz aylarıyla birlikte kene vakaları tekrar görülmeye başlandı: Tokat'ta 1 kişi hayatını kaybetti
- M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda yoğunluk