RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: Sonuçlar, aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00'e kadar yayınlanamayacak

Kaynak: AA
RTÜK Başkanı Şahin, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sonuçların, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00'e kadar yayınlanamayacağı uyarısında bulundu.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sonuçların, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00'e kadar yayınlanamayacağı uyarısında bulundu.
Şahin, yaptığı açıklamada, YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21.00'den önce verilmesinin seçim yasakları kapsamında olduğunu hatırlattı.
Ebubekir Şahin, "YSK'nin bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir." ifadesini kullandı.
- Dışişleri'nden Sudan açıklaması... "Ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirilecek"
- 19 bin sikke ele geçirildi... Mardin'de tarihi eser operasyonu
- Afganistan'da şarampole yuvarlanan minibüste 24 kişi can verdi
- SSB'de Haluk Görgün görevi devraldı
- Bakan Güler, İngiliz mevkidaşıyla görüştü
- Başkan Erdoğan'dan Kurtulmuş'a tebrik telefonu