0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Mart 2023 Pazartesi 23:14:00 - Güncelleme:06 Mart 2023 Pazartesi 23:14:00

Ayasofya Camii'nde Berat Kandili idrak edildi

Kaynak: İHA

ABONE OL

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar, Ayasofya Camii'ne akın etti, programlara yoğun ilgi gösterdi.

Berat Kandili'nde tüm Türkiye'de camiler doldu taştı. Kandil coşkusunun yaşandığı camilerden biri de Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi oldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, yatsı namazından sonra okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualar ile kandil idrak edildi.

Uzun kuyruklar oluştu

Vatandaşlar, cami girişinde uzun kuyruklar oluştururken, girişler güvenlik ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlandı.

Kandil için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne gelen ve Samsunlu olduğunu belirten Beytullah Gül, "Tabii ki burada bugün kandilimiz var ama çok acı bir deprem geçirdik. İnşallah Türkiye bir daha böyle bir depremle karşı karşıya gelmez. Allah beterinden korusun. Bugün burada bütün Türkiye'mize, bütün İslam alemine dua edeceğiz" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX