0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Eylül 2015 Salı 09:41:00 - Güncelleme:01 Eylül 2015 Salı 13:34:00

İpek Grubu‘na operasyon

Koza-İpek Medya Grubu’na yönelik polis operasyonu başlatıldı. Ekipler, holdingin Ankara'daki merkezinde arama yapıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı. Akın İpek hakkında gözaltı kararı olduğu ancak İpek'in bir kaç gün önce yurt dışına çıktığı belirtiliyor

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

Şirketin bünyesindeki medya organları araısnda Millet ve Bugün gazeteleri, Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları ile Kanaltürk Radyo bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer aldı.

Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek’in Ankara’da bulunan evinde de arama yaptığı belirtiliyor.


 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX