0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2019 Perşembe 09:26:00 - Güncelleme:11 Aralık 2019 Çarşamba 15:46:00

Osman Gazi'nin eşi Bala Hatun kimdir?

Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan ve büyük bir heyecanla beklenen Kuruluş Osman dün ATV ekranlarında yayın hayatına başladı. Kuruluş Osman'da canlandırılan Osman Gazi ve eşi Bala Hatun ile ilgili aramalar yoğunlaşıyor.

Osman Gazi'nin eşi Bala Hatun kimdir? Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir? merak ediliyor. Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman için geri sayım sona erdi. Kuruluş Osman, ATV ekranlarında yayın hayatına başladı. Vatandaşlar Osman Gazi'nin hayatı ve eşi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Osman Gazi'nin eşi Bala Hatun hakkında merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor..

BALA HATUN KİMDİR?

Rabia Bala Hatun, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşidir.

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopesinde yer alan bilgilere göre hayatı ve kimliğine dair bilgi yoktur. İlk Osmanlı kaynaklarında Mal Hatun / Malhun Hatun olarak geçer ve kendisinden genellikle Osman Bey’in hanımı, Şeyh Edebâli’nin kızı ve Orhan’ın annesi diye söz edilir. Orhan Bey’in annesi olma ihtimali varsa da Şeyh Edebâli ile bir ilgisinin bulunmadığı kesindir. Mal Hatun’a atfedilen türbe Bilecik’tedir. Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX