0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Ekim 2021 Pazar 10:00:00 - Güncelleme:31 Ekim 2021 Pazar 10:02:00

Türkiye'den Başkonsolos Arıkan'ın katili Sasunyan'ın üçüncü ülkeye sınır dışı edilmesine tepki

Kaynak: Akşam Gazetesi

ABONE OL

ABD, 1982'de Los Angeles Başkonsolosumuz Kemal Arıkan'ı kalleşçe katleden terörist Sasunyan'ı Ermenistan'a gönderdi. Terörist, ‘evinden' mutluluk pozu verdi. Ankara, ABD'yi ‘terörizme taviz vermekle' suçladı.

ABD, 1982'de Los Angeles Başkonsolosumuz Kemal Arıkan'ı katleden terörist Sasunyan'ı üçüncü bir ülkeye gönderdiğini duyurdu. Karara Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç sert tepki gösterdi: "Terörizme taviz veren vahim bir hata, kınıyoruz."

Ermeni haber sitesi Nouvelles d'Arménie, ABD'de 39 yıl sonra serbest bırakılan terörist Hampig Sasunyan'ın Ermenistan'da olduğunu yazdı. Haberde Sasunyan, "ABD'de tutuklu bulunan en eski Ermeni siyasi tutuklu" olarak" nitelendi. Habere göre Sasunyan önceki akşam Ermeni halkına hitaben mesaj yayınladı. Ermeni terörist "serbest bırakıldığını ve Ermenistan'da bulunduğunu" söyledi.

TERÖRİST: SONUNDA EVİMDEYİM

Sasunyan, şu ifadeleri kullandı: "Sevgili yurttaşlarım, size Ermenistan'dan büyük bir sevinçle yazıyorum. Yaklaşık 40 yıl sonra Ermeni toprağında olmanın, Ermeni suyunu içmenin ve havasını solumanın onurunu bir aile ortamında hissediyorum (...) Sonunda evdeyim." Ankara, teröristin serbest bırakılarak Ermenistan'a gönderilmesine sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, konuya ilişkin bir soruya yazılı cevap verdi.

Etiketler : Los Angeles Başkonsolosu Ermenistan ABD Sasunyan Kemal Arıkan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX