0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mart 2024 Cuma 22:43:00 - Güncelleme:29 Mart 2024 Cuma 22:43:00

Murat Kurum net konuştu: Mesele Kurum değil İstanbul'un geleceği!

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

TRT Haber'de soruları yanıtlayan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, yaklaşan yerel seçimlerde Deprem gerçeğini hatırlatarak, "İstanbul sadece kendisini ilgilendiren bir şehir değil. İstanbul tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. İstanbul'un güçlü olması demek Türkiye'nin güçlü olması demek. Mesele Kurum değil, ülkenin geleceği. O yüzden ne yapacağız; deprem riskini ortadan kaldıracağız, trafik çilesini bitireceğiz" ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Tüm İstanbulluları, hangi partiye gönül verirlerse versinler benimle birlikte yol yürümeye davet ediyorum." dedi.

Katıldığı TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurum, seçime hazırlık sürecini anlatarak, kampanyaları boyunca İstanbul vizyonlarını kent sakinleriyle paylaştıklarını söyledi.

"VATANDAŞLARIMIZIN 31 MART'TA TERCİHİNİ HİZMETTEN YANA KULLANACAĞINA EMİNİM"

Murat Kurum, konuşmasında şunları söyledi:

90 gündür sahadaydık. İstanbul'un 39 ilçesinde vatandaşlarımızla buluştuk. Toplumun tüm kesimlerini dinleme imkanı bulduk. Yoğun bir süreçti. Vatandaşlarımızın 31 Mart'ta sandığa gittiğinde tercihini eserden hizmetten yana kullanacağından eminim. Pazar günü bu neticeyi hep birlikte göreceğiz.

İlk 6 aylık planımızı İstanbullularla paylaştık. 1 Nisan'dan sonra çözüme odaklanacağız. 5 yıldır yapılmayan işleri teker teker bitireceğiz. Ben, ilk günden itibaren milletimiz bizden görev yaptığımız süreçte ne bekliyorsa, yapmaya çalıştım.

"MESELE KURUM DEĞİL, ÜLKENİN GELECEĞİ"

Kararsız seçmen noktasında, da aslında kendisine nasıl hizmet verileceğini merak ediyor. Bizim projelerimizi dinleyen, gören, bilen vatandaşlarımız geleceği adına kararını verecek 31 Mart'ta. Her gittiğimiz ortamda da güven artıyor. Gözlerinden ve size sarılmalarından anlıyorsunuz.

İstanbul sadece kendisini ilgilendiren bir şehir değil. İstanbul tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. İstanbul'un güçlü olması demek Türkiye'nin güçlü olması demek. Mesele Kurum değil, ülkenin geleceği. O yüzden ne yapacağız; deprem riskini ortadan kaldıracağız, trafik çilesini bitireceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa bir aday tarafından 6 aylık ve 1 yıllık eylem planları açıklandı. Biz gerçekten çok çalıştık. Bakanlık tecrübelerimize dayanarak da İstanbul'un ihtiyaçlarını bildiğimiz için bunların hepsini projeye çevirdik. 1 Nisan sabahından sonra "Murat Kurum ve arkadaşları bugün acaba nerede temel atıyor?, Nerede iş yapıyor?" diyecekler.

"İSTANBUL'DA ALGI BELEDİYECİLİĞİ VAR"

İstanbul 5 yıldır ihmal edilmiş ve İstanbullu buna kırgın. İşten atılanamı dersiniz, sokak hayvanları mı dersiniz. Hep bir algı siyaseti yapılmış. İstanbul bir rant olarak görülmüş ve kendi gelecekleri için İstanbul'un kaynaklarını çarçur etmişler. İstanbul'da eser ve hizmet yok, kaynaklar depreme değil, reklama harcanıyor.

Hepimiz mal varlığımızı açıkladık. Peki soruyorum, mal varlığı verildikten 3 gün sonra nasıl 1,5 milyar lira artar. İstanbullu şeffaflık bekliyor.

"İSTANBULLU ARTIK 'HİZMET GELSİN' İSTİYOR"

İstanbul'da tabela belediyeciliği var. Çalışmıyorlar, önceden başlatılmış projelerin hiçbiri tamamlanmadı. İstanbul'da taş üstüne taş koymadılar. Yeni bir tane metro ihalesi yok. Bir engelleme de yok. Engelleyen şu an İstanbul'un başında olan belediye başkanıdır. Çünkü odağı, öznesi İstanbul değil. İstanbullu artık hizmet gelsin istiyor. Reklama, algıya bütçe buluyorsunuz. Balya balya fotoğraflıyorsunuz. İşe gelince bütçe yok. Nerede bu para? Paranın nerede olduğunu millet çok iyi biliyor. Küfe boş, anlatabileceği eser yok, hizmet yok.

"ULAŞIM PROJELERİ İLK 6 AYDA BAŞLAYACAK"

Ulaşım projeleri ilk 6 ayda başlayacak. İlk 6 ayda İkitelli-Ataköy arasındaki Mimar Sinan İstasyonu'nu, Çekmeköy-Samandıra hattı arasındaki Sancaktepe Hastane istasyonunu hizmete alacağız. Toplamda 184,7 km uzunluğunda 11 yeni raylı sistem hattına başlayacağız. 1 yıl içinde 20 hat ve 270,6 km raylı sistem çalışmasına sürdürmüş olacağız.

İlk 6 ayda 41,3 km, 1. yıl sonunda toplamda 47,5 km tünel yapımına başlanacak. İlk 6 ay 45 kavşak yapımı, 260 km'lik ana yol ve yan yol yapımını başlatacağız. İlk yıl 50 km motosiklet yolunu hizmete açacağız. 100 km motosiklet güvenlik bariyeri yapacağız.

"İSTANBUL TAKSİSİ BİR MARKA HALİNE GELECEK"

Ayrıca İstanbul'un büyük problemlerinden biri otopark. İlk yıl 50 bin araçlık otopark yapımını başlatacağız. 25 bin araçlık otoparkı hizmete alacağız. 6 ayda taksi sorunu bitecek. Beyaz masa ve taksi sistemini tek bir merkezden yöneteceğiz. Bilimsel verilerle gerçek ihtiyacı belirleyeceğiz. Eğitim, denetim, ödül ve ceza uygulamalarını işleteceğiz. Dijital uygulamalar tek merkezde buluşacak. İlk 6 ayda taksi sorununu çözeceğiz, gündemden çıkacak. İstanbul taksisi bir marka haline gelecek.

Mevcut metrobüs kapasitesini artıracağız. İlk yıl 100 adet yeni metrobüs, 250 yeni otobüs alacağız. Filomuzu yenilememiz lazım. Özel halk otobüslerinin paralarını ödemiyorlar. Başka işlere para buluyorlar, esnafa para ödemiyorlar. İETT otobüsleri, bakımları yandaşlara yaptırıldığı için yanıyor. İşleri liyakatli ellerle yapayacağız.

"650 BİN YENİ KONUTU TAMAMLAYACAĞIZ"

İstanbul'u depreme hazırlamak için gece gündüz çalışacağız. 650 bin yeni konutu tamamlayacağız.

Şimdiden yalan yanlış anketleri piyasaya sürüyorlar. 31 Mart'ta manipülasyon yapacaklar. Kaybedeceklerini bildikleri için algıyı yönetiyorlar. Siz arka plan çalışmalarıyla bu işleri yapamazsınız. Milletimiz 22 yıldır olduğu gibi, doğru söyleyenle, yalan söyleyini, algı yapanla, hizmet yapanı ayırmıştır. Onlar ne yaparsa yapsın 31 Mart'ta biz kazanacağız. Milletimizin ferasetinin 31 Mart'ta tecelli edeceğine inanıyorum. Sahadayım, araştırmalarımız seçmeni kazandığımızı gösteriyor.

15 Nisan'da yarısı büyükşehirden kampanyamızı başlatıyoruz. Başvuru süresi 1 ay olacak. İlk 6 ayda 20 bin konutun yapımına başlayacağız. İlk yıl 60 bin konutun yapımına başlayacağız. 250 bin konut bir yıl içerisinde anlaşıp müracaat eden vatandaşlarımızın imar düzenlemerini tamamlayacağız."

"KAPSAMINLI AFET YÖNETİM SİSTEMİ OLACAK"

Bu şehri afete hazırlamamız lazım. Sadece 1 tane lojistik merkezi var. İtfaiye merkezi eksik, helikopter pisti eksik, toplanma alanı eksik. Bizim tüm bunları farkındalık çevresinde tüm vatandaşımıza anlatmamız gerekiyor. İlk 6 ay Anadolu ve Avrupa yakalarına birer tane Afet Müdahale Merkezi yapımına başlayacağız. 1 yılın sonunda ise kalan 7 Afet Müdahale Merkezi yapımına başlayacağız.

Afet Lojistik Destek Merkezi sayısını 1'den 7'ye çıkaracağız. 1 yılın sonunda afet dağıtımına başlayacağız ve Afet Akademisi'ni hayata geçireceğiz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX